Бившата звезда на Лудогорец Върджил Мисиджан има нов треньор, след като последният в германската Бундеслига Нюрнберг уволни наставника Михаел Кьолнер и спортния директор Андреас Борнеман. Франките са без успех в последните си 15 официални мача, а за визитата си срещу лидера Борусия (Дортмунд) в следващия кръг ще имат временни наставници. Това е 41-годишният бивш словашки национал Марек Минтал, който има повече от 200 мача с екипа на Нюрнберг, и помощник треньорът Борис Шомерс.

,,Не можехме просто да кажем „Продължаваме напред. Трябваше да направим промени“, заяви говорителят на клуба Томас Гретлайн след загубата с 0:2 от Хановер в края на миналата седмица.

Шансовете за спасение на Нюрнберг са все по-илюзорни, като в момента тимът е на шест точки от намиращия се над чертата Аугсбург при 13 оставащи кръга.

Кьолнер е четвъртият наставник, който бе освободен този сезон в немския елит. Преди него Тайфун Коркут бе уволнен от Щутгарт миналия октомври, Хайко Херлих напусна Байер (Леверкузен) през декември, а Хановер 96 се раздели с Андре Брайтенрайтер миналия месец.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19