В Съединените щати избухна огромен скандал, свързан с една от най-търсените и желани естетични операции при жени от всякаква възраст - мамопластика или увеличаване на гърдите. 

Специалисти от управлението за санитарен контрол на качеството на храните и лекарствата (FDA) са установили най-малко 457 потвърдени случая на анапластичен едроклетъчен лимфом (ALCL) при жени, които са си сложили импланти през последните няколко години, съобщава Science Alert.

Специалистите от FDA смятат, че някои видове импланти провокират развитието на тежък рак при жените. Отбелязва се, че до 10% от всички случаи завършват със смърт след две до три години. 

В същото време американските лекари са готови да бият тревога - само в САЩ ежегодно се изпълняват до 400 хиляди операции по увеличаване на гърдите, а нарастването на риска от развитие на онкология не е свързано с вида импланти. 

В момента FDA подготвя документи за спешна проверка на производителите - една от вероятните причини може да бъде полимерния материал, от който се отливат имплантите. С висока степен на вероятност той може да съдържа опасни токсини./

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!