Селекцията в Пирин (Благоевград) тече с пълна сила и старши треньорът Петър Златинов има сложната задача да избере подходящите играчи от многото на проби.

Към отбора се присъединиха двама чужденци на проби, а утре вероятно ще пристигне още един. Хуан Пабло Веласко е на 19 години от Кали (Колумбия), минал е през школата на английския гранд Тотнъм и играе като крило.

Въпреки това обаче в Пирин ще искат да се уверят в качествата му. Ляв бек от Австралия и десен от Франция са другите чужденци, които ще се опитат да си спечелят място в славния благоевградски отбор. След първите 10 дни от зимната подготовка Златинов вече двама от дошлите на проби. Той се отказа от услугите на Михаил Михайлов от Първа Атомна и Николай Петков от Ботев Ихтиман.

Това стана след двустранната игра на "орлетата" в събота на терена с изкуствено покритие в Струмяни. В същото време днес стана ясно, че първата контрола на Пирин ще се проведе в събота, 26-ти януари, от 14.00 часа срещу лидера във Втора лига Царско село. Контролата ще се играе на стадион "Христо Ботев.