Над 2000 души се събраха на протеста в подкрепа на пребития от роми военнен Валентин Димов в село Войводиново. Очакванията стотици да се присъединят към местните жители се сбъднаха.

Както ви съобщихме командоси и футболните фенове се включиха в протестните действия на местните жители и бяха тяхна опора.

"Благодаря на хората, които намериха време и успяха да дойдат, въпреки студа.Народът ни е бил тъпкан и мачкан, но той винаги е бил впит, сраснат с българската земя. Българската църква и монаси поддържаха българския дух пред годините. Ние сме тъжни днес, но аз съм благодарен на органите на реда. Те са част от българския народ и за заедно с нас тук. Ние сме тук не само да всяваме страх и разделение. Тук живеят,евреи, турци, цигани и други, Те са добре дошли, но са трябвада спазват закона. Те са длъжни да се социализират с нас.", заяви ген. Шивиков пред протестиращите.

"Радвам се, че подстрекатели на размириците  в тези дни ги няма. На много от ромите бе предложено, да спазват закона и да плащат както българите, но това да се случи.", заяви кметът на Община Марица. Думите му обаче бяха посрещнати с освирквания и викове "Лъжец".

Очаквайте подробности!

*Обновена в 19:15 часа.