Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев разкри в предаването “От дузпа в тъч” причините да не поеме властта в Левски. Един от ръководителите в Бояна призна, че липсата на гаранция за дългосрочност на “синия” проект е основният довод да не заработи на “Герена”. Колев не пожела да коментира в детайли ситуацията в редиците на 26-кратния шампион на България, но намекна, че клубът не се радва на добро управление.

“Беше грешно да се обяви назначението ми, защото ние реално договор не сме имали. Клубът и г-н Русев бяха запознати с моите искания от самото начало - да ми бъдат осигурени определен тип документи, за да се запозная с това каква картинка ме очаква на “Герена” и как бих помогнал. Получих документите, но с огромно закъснение. Не знам защо се получи така, но това допълнително забави процесът на преговори, защото без тях няма как да знам къде отивам. Твърде дълго продължи тази история. Не документите обаче натежаха за моя избор. Истината е, че малко или много, публиката в България е достатъчно добре запозната със състоянието на популярните български клубове. Фактите са ясни и широко коментирани”, призна Павел Колев.

@@@

“Настоящата ситуация в Левски се дължи на мениджмънта и икономическия модел, който е прилаган в България. Трудно ми е да мисля, че мога да помогна с техники и практики на добро управление в такава ситуация. Други неща се изискват, за да има полза от моята работа. Ще изисква време и търпение, а аз не съм сигурен, че на “Герена” има такова. Без него няма как да приложа достатъчно дълго време това, което знам, за да има резултат. Липсата на гаранция за дългосрочност на този проект, с който се захващам, е основната причина да не съм в Левски”, коментира още заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз в студиото на Sportal TV.