Както е известно, цветовете имат изключително значение за настроението и самочувствието. Особено когато става въпрос за посрещане на Нова година. Цветът на дрехите ни не е просто личен избор и вкус. Той може да предопредели отношението на околните към нас. Цветът може да е причина да получим допълнително внимание или пък да ни липсва на такова.

Познаването на значенията на цветовете е от съществено значение, за да знаете кой да изберете. По този начин можете да отклоните лошите енергии и да привлечете положителни за следващата година, пише БГНЕС.

Жълтият цвят на тоалета за посрещането на Нова година ще бъде добре дошъл. Жълтият цвят символизира слънчевата светлина. Той олицетворява спокойствие и умиротворение, но в същото време е страстен и ярък като самото слънце. Това е цветът на оптимистите. Не избирайте прекалено избледнели нюанси, те ще направят изображението ви по-мрачно, а тенът сив, което очевидно не е подходящо за никого. Синапено жълто е добър вариант за блондинките, а за горещите брюнетки е подходящ по-светложълт или жълто-оранжев нюанс. Каквато и жълта дреха да облечете, тя ще излъчва светлина и радост.

Облеклото в оранжеви нюанси ще ви направи да изглеждате неотразими. Този цвят освобождава негативните емоции. Свързва се със знака Лъв. Кара човек да се чувства по-малко несигурен, по-весел и радостен. Носи енергия, топлота, жизнен оптимизъм, щастие, креативност. Оранжевият цвят стимулира ума и е перфектният антидепресант. Той е идеален за духа.  Ако това е, което искате през следващата година, тогава изберете тоалет от нежната оранжева цветова палитра - това ще зарадва окото и ще добави енергия през 2020 г., което ще допринесе за нови начала и идеи ....

Облекло в златист цвят е символ за богатство, лукс и просперитет, дори и най-обикновената рокля в такава цветова гама ще изглежда невероятно и скъпо. Ако искате благоразположението на звездите, успех и финансово благополучие през новата година, тогава новогодишен тоалет и аксесоари в златист цвят в съкровената новогодишна нощ ще са точно подходящи за случая....

Розов цвят - използвайте го, за да внесете хармония в живота си и ако имате затруднения във връзка с хората. Събужда нежността, има лечебна сила, прави привлекателна аурата.

Знаете ли, че носенето на червено на Нова година генерира положителни енергии във вашия сантиментален живот? Червеното е поразителен цвят, силен и привлекателен по всякакъв начин. Носенето на дрехи, обувки или аксесоари от този цвят ще ни даде весел, силен, обнадеждаващ и ентусиазиран външен вид. Класическо червено за новогодишният тоалет трябва да се избира внимателно, това е цветът на страстта и огъня. Дрехи в наситено червен цвят са за тези, които искат страст в отношенията, женственост и сексуалност през новата година. Предпочитайте по-нежните нюанси или разредете яркостта с други тонове - черното, кафявото и бялото ще балансират червената цветова палитра на облеклото.

Червено се използва за привличане на любов, страст, но и за отблъскване на всички лоши енергии. Това е цветът на радостта от живота, на жизнената сила. Стимулиращ източник на енергия, който може да бъде както конструктивен, така и разрушителен. Той е символ на мощната сила на волята. Използването му е синоним на живот изпълнен с радост, смелост, сила, ентусиазъм и надежда за по-добро бъдеще. Използвайте Червено, ако искате да бъдете силни, решителни и способни да покорите света. Носенето на тоалет в нюансите на червеното на новогодишното парти ще проправи път за любовта, тъй като този вълнуващ цвят привлича големи промени и енергиите на любовта към хората, които се нуждаят от нея.

Ако искате да привлечете благосъстояние през новата годна, облечете нещо в зелен цвят. Има различни нюанси зелено. И е по-добре да изберете нюанс по-близък до естествената зеленина, защото прекалено заглушеният и блед цвят на тоалета може да направи образа скучен и мрачен. Използвайте за стабилност, надежда и късмет, за енергийна защита. Използването на зелено ще улесни канализирането на всички добри енергии в живота ви и ще позволи да се отворят нови пътища, така че да можете да постигнете всичките си цели. Особено подходящ е за Девите и Везните, които имат специална връзка с този знак и им помага да привличат енергиите на парите и здравето.

Носенето на синьо на Нова година е един от най-добрите варианти за цвят, ако искаме да привлечем спокойствие и да подобрим комуникацията с партньора или семейството си. Синьото е цветът на интелигентността, спокойствието. Цветът на наситеното синьо е хипнотизиращ и не оставя никого безразличен. Този нюанс благоприятно подчертава цвета на очите и тъмната кожа. Притежателките на по-светла кожа трябва да внимават със студените тонове в дрехите, за да не създадат образа на снежната кралица. Синьото е цвят на няколко мощни енергии,  някои от тях на Архангел Михал и Дева Мария. Този цвят е свързан с божествеността и духовното пречистване, следователно е отличен, ако се почувствате затрупани от негативни енергии в живота си. Синьото е и цветът отговорен за активирането на петата чакра, по-известна като Вишудха.

Облекло в тюркоазен цвят или в небесно синьо ще подхожда на младите момичета, подчертавайки тяхната свежест и лекота ... Тези цветове ще бъдат олицетворение на безкрайното небе и водната повърхност. Многостранен цвят, който предизвиква у половината представителки на нежния пол асоциация за скъпоценни камъни и брилянти.

Кафявият цвят за новогодишния тоалет е от голямо значение - носи плодородие и семейно щастие, допринася за приемането на важни решения и концентрация. Символизира топлина, уют и спокойствие. Така че можем да заключим, че кафявият цвят на облеклото е най-благоприятен и определено ще допринесе за изпълнението на всички желания, укрепване на семейните връзки или ще дари с проницателност и яснота ума.

Новогодишно облекло във вишнево и други винени нюанси ще придаде на имиджа ви особена женственост и сексуалност.

Лилавия цвят носи стабилността на синьото и енергията на червеното. Той е свързан с духовността, мъдрост, креативност, независимост, достойнство. Символизира също власт, благородство, лукс и амбиция. Светлолилавото представлява магия и мистерия, поражда носталгични и романтични чувства, а тъмно лилавото предизвиква меланхолия и тъга. 

Белият цвят също привлича добри и положителни енергии. Той има способността да придава чистота и спокойствие и е много духовен цвят и винаги е свързан със здравето. Ето защо, ако през новата година искате преди всичко да имате стабилност, спокойствие, възстановяване или поддържане на здравето, белият цвят ще бъде най-подходящият за вас. За  хората от знаците Рак, Водолей и Риби е особено подходящ. Тези три знака се характеризират със спокойната си същност, поради което белият цвят отлично си пасва с тяхната личност. Носенето на бяло ще ни позволи да пречистим енергиите на нашия живот, да балансираме себе си и да намерим спокойствие в живота си.