Всеки божи ден, в края на работния ден, идва най-тежката задача за една домакиня - какво да сложи на масата. Бързата, вкусна, а и евтина вечеря се оказва мисия невъзможна за мнозина, но Glas.bg е напълно готов да се притече на помощ!

Предлагаме ви две изпитани рецепти, които ще заситят цялото семейство и ще се впишат в бюджета ви!

Предложение №1: Наденички с ньоки

Прекрасна алтернатива на макаронените изделия са ньоките, които са почти неразделна част от италианската трапеза. Всичко, от което имате нужда, са варени картофи, брашно и яйце, а резултатът… говори сам за себе си.

Хубавото на тази рецепта е, че картофите могат да бъдат сварени предварително. Иначе казано - да направите заготовката за ястието още през уикенда.

Ньоките стават пухкави отвътре и хрупкави отвън и могат да поемат от соса на наденичките, с които ще се сготвят. За цвят (а и вкус) можете да сложите и различни зеленчуци по избор “а ла каквото имам в хладилника”.

Предложение №2 Домашен дюнер с пилешко

Всички обичат да си похапват вредна храна. Причината - просто е неописуемо вкусно. Когато е приготвена в домашни условия обаче, резултатът несъмнено е не просто по-вкусен, но и една идея по-полезен.

Прекрасна и бърза алтернатива (с която децата буквално ще си оближат пръстите), е домашният дюнер.

Питките се правят изключително лесно, а предварително свареното пилешко месо може да се овкуси с масло и подправки за няколко минутки на тигана.

Приготвянето на рецептата отнема по-малко от 30 минути.

Необходимите продукти:

200 гр пилешки гърди
1 ч.л олио
скилидка чесън
Сокът от 1 лимон
¼ кубче пилешки бульон
сол и пипер на вкус

За питките:

200 гр кисело мляко
200 гр брашно
1 бакпулвер и 1 ч.л сода за хляб
щипка сол

А може и готови да са, в родните хипермаркети ги има в изобилие.

Пълнежът на питката (освен пилешкото месо) може да бъде допълнен с различни зеленчуци и сосове по желание.

Приятен апетит!