Едно от най-тъжните неща, които зрителите са видели по телевизията - няколко чифта ключове, оставени на плота в празен вече апартамент.

Сцената е емблематична и слага край на една обичана от поколения история - тази на "Приятели".

От тогава са минали 15 години, но американският сериал и до ден днешен е един от най-добрите ситкоми, правени някога и продължава да се гледа от поколенията по цял свят.

Казаха, че продължение на "Приятели" няма да има. Казаха, че любимите герои няма да се съберат отново - било твърде рисковано и напълно ще разруши магията на оригиналния сериал. През годините след финала, непрестанно се появяват въпроси дали ще има евентуално продължение. Актьорите отказват да говорят, но не веднъж са заявявали, че това можи би не е съвсем добра идея.

Само преди около година почитателите бяха на прага на истерия от една новина, че екипът ще се събере отново. Новината не беше съвсем фалшива, но определено не ставаше въпрос за продължение.

Една снимка от миналия месец отново породи съмнения. Дженифър Анистън се присъедини към социалната мрежа Instagram, а на първата и снимка се виждат всички наши познайници от "Приятели". Феновете отново се запитаха: Подготвя ли се нещо?

Дръжте се здраво, защото отговорът този път май наистина е "Да"!.

Продължение на "Приятели" - това си звучи като сбъдната детска мечта на поколения. Смята се, че това е тайното оръжие на HBO.

НВО Мах и "Уорнър брос" водят разговори за продължение на култовата поредица с оригинален актьорски състав, съобщиха от различни американски издания.

Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат ле Бланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър са съгласни да участват в специално продължение. Вероятно то ще бъде разработено от създателите на оригиналния сериал Дейвид Крейн и Марта Кауфман.

Разговорите са за събиране, което няма да тече под ръководството на сценарий, обясняват от "Hollywood Reporter". Сделката е в процес и нещата все още могат много лесно да се разпаднат, обясняват от медията.

Ако актьорите се съгласят и нещата все пак тръгнат в посока на случване, се появява друго предизвикателство - да се направи график, съобразен с ангажиментите на всички звезди в сериала. А това си е доста трудна задача.

От HBO Max отказват коментар. Ако новината е вярна обаче, феновете ще изпаднат в див екстаз и това ще е съвсем основателно.

Снимката на Анистън с останалите познайници от хитовия сериал наистина счупи интернет и изглеждаше доста подозрително в очите на почитателите. Изглеждаше обаче като един доста удобен момент (а и начин) за нея да промотира новото шоу, в което участва заедно с Рийз Уидърспун.

Забравяме обаче, че в цялото нещо има много, много пари. Официални говорители на Netflix заявиха, че въпреки оригиналните продукции на стрийминг платформата, "Приятели" било най-гледаното шоу. Било толкова успешно, че от компанията платили между 80 и 100 милиона долара, за да се сдобият с правата.

После ги загубиха от HBO Max, които платиха 425 милиона долара, за да получат правото да излъчват сериала за 5 години. И това изправи Netflix пред една огромна криза и въпроси за бъдещето на компанията.

Дори години след финала на хитовия комедиен сериал, "Приятели" продължава да генерира огромна сума пари. И е логично, че актьорите ще получат доста солидно възнаграждение, ако има евентуално продължение, коментират от "Гардиън". Пък дори и да става въпрос за диалог без сценарий. Иначе казано - актьорите просто ще се появят на сцената, ще си "полафят" за живота и… ще спечелят десетки милиони. С една дума - най-добре платеният следобед в целия им живот.

Големият въпрос е дали продължение на "Приятели" е добра идея. Много от почитателите с болка в сърцето заявяват, че това наистина няма да доведе до нищо добро. Особено ако не върви по сценарий. Защото това няма да е първият подобен случай, а когато става въпрос за "Приятели", феновете ще бъдат много, много по-безпощадни.

Подобно продължение имаше с британския сериал "The Inbetweeners". След финала екипът реши да се събере за един специален епизод без сценарий. Актьорите изглеждаха неловко и изключително неподготвени. Домакинът на предаването пък постоянно бъркаше кой кой е. Публиката, която беше похарчила солидна сума пари, за да се сдобие с билети, остана страшно разочарована и не пропусна да изрази възмущението си. А то беше огромно.

Представете си, ако става въпрос за "Приятели". Реакцията ще е мълниеносна, а решението за продължение може да се окаже пълна катастрофа.