Британският топ модел Стела Тенант си отиде на 50-годишна възраст, съобщава The Guardian, позовавайки се на семейството й.

„С голяма тъга съобщаваме за внезапната смърт на Стела Тенант на 22 декември 2020 г. Стела беше прекрасна жена и вдъхновение за всички нас. Ще ни липсва много“, се казва в изявлението.

Причината за смъртта на модела не е съобщена. Полицията заяви, че не е свързана с "подозрителни обстоятелства".

Стела Тенант е родена в британско аристократично семейство и е учила за скулптор. Нейната моделска кариера започва за британския Vogue през 1993 година. Тенант се снима с обица в носа, отказвайки да я свали.

Тенант се различаваше от повечето други модели от 90-те години по андрогинния си външен вид. Освен това една от характерните й черти беше липсата на усмивка на снимките.

През 1996 г. Тенант стана новото лице на марката Chanel. Наричаха я една от музите на творческия директор на модната къща Карл Лагерфелд. През 1999 г. Тенант става героиня на една от първите корици на руския Vogue.

 

През 2012 г. Тенант участва в церемонията по закриването на Летните олимпийски игри в Лондон, заедно с други известни британски модели Кейт Мос и Наоми Кембъл.

Тенант беше женен за френския фотограф Дейвид Ласне. Те са женени от 21 години и имат четири деца.