Едва ли ще ви изненадаме, ако ви съобщим, че една от най-модерните и печеливши професии в днешно време е тази на т.нар. инфлуенсър. Това е и поводът да насочим погледа си към най-харесваните и следвани българи в социалните мрежи към момента.

Оказва се, че първенството този път е в ръцете на канадската актриса от български произход – Николина Добрева, известна по цял свят като Нина Добрев.

Тя може да се похвали с последователи, достигащи впечатляващия брой от над 19 милиона души. Всяка нейна публикация има по над 710 хиляди харесвания и над 2500 коментара. Успехът на нашето момиче в социалните мрежи я нарежда сред 150-те личности в света с най-голяма популярност в Инстаграм, където има два пъти повече фенове в сравнение с Фейсбук. Не е учудващ и фактът, че най-голям брой последователи Нина има в САЩ и Германия.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

This is what falling off the wagon looks like

A post shared by Nina Dobrev (@nina) on

Непосредствено след нея в класацията се нарежда бившият състезател по културизъм и настоящ фитнес инструктор Лазар Ангелов.

35-годишният красавец от София е истински обект за подражание на знаменитости и обикновени хора от целия свят, което му носи 5,8 милиона последователи. Лазар се е снимал за десетки международни списания и компании, а в Инстаграм може да се похвали с близо 3000 фотографии и клипове. Последователите му нарастват с по над 1000 на ден и е сред 900-те известни в Инстаграм личности в света. Любопитен факт е, че основната част от последователите му са от Индия и Египет.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

“How to get Six-Pack ABS” video coming on my Youtube channel tomorrow

A post shared by Lazar Angelov (@lazar_angelov_official) on

На трета позиция стъпва Янита Янчева с милион и 600 хиляди последователи в Инстаграм.

Чаровницата нашумя с участието си в два сезона на ''Сървайвър'' България през 2008 и 2014 г. Понастоящем живее в Амстердам и работи като фитнес модел. Основната част от последователите ѝ са от САЩ и България.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Be stronger than your strongest excuse TODAY @ruleoneproteins ????☀️❤️

A post shared by Yanita Yancheva (@yanitayancheva) on

Гримьорката Денислава също е сред фаворитите в мрежата с над милион и 400 хиляди последователи.

Тя има свой видео канал в YouTube, в който красавицата на перфектен английски език редовно споделя полезни съвети за макиажа. Тя е и най-популярният български влогър извън територията на родината.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Just posted a new YouTube video! It's a tutorial on this look / get ready with me ???????? link in my Instagram bio! Products Used- ????FACE ???? @fentybeauty Pro Filtr Hydrating foundation in 150 ???? @hudabeauty The Overachiever concealer in Cotton candy ???? @ofracosmetics Sculpt Wand in Sunset - 30% off with discount code " denitslava "???? ???? @natashadenona Diamond & Blush palette ???? @milkmakeup Flex highlighter in Lit ????BROWS: [email protected] Fill + Blend brow pencil in Light and Medium - 10% off with discount code " denitslava "???? ???? @colourpopcosmetics Bare Necessities palette ???? @essence_cosmetics lash princess mascara ????LIPS: ???? @colourpopcosmetics x Becky G Muneca lip bundle [email protected] Multi Use gloss in Star Babe __ #makeupvideos #makeupinspo #fentybeauty #hudabeauty #ofracosmetics #natashadenona #milkmakeup #sigmabeauty #colourpopme #colourpop #essencecosmetics #narsissist #makeupartist #makeuptutorial #makeuptutorials

A post shared by Denitslava (@denitslava) on


На пето място се озовава тенис звездата Григор Димитров с неговите 953 хиляди последователи.

Сред 400-те снимки и клипчета, които е публикувал, няма да откриете такива с негови бивши или настоящи гаджета. Всяка от публикациите на Гришо има средно по над 47 хиляди харесвания и по над 350 коментара. Григор Димитров се нарежда сред 10-те хиляди най-популярни в Instagram хора в света. Най-голяма част от последователите му в Instragram са от САЩ и България. Гришо е и сред най-известните тенисисти в Инстаграм.


Шеста в класацията е плеймейтката Николета Лозанова, която се радва на 781 хиляди последователи.

Тя е една от най-търсените дами за реклама на различни неща, като започнем от хотели, минем през ресторанти и завършим с козметика и дрехи.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NIKOLETA LOZANOVA (@nikoleta_lozanova) on


На седма позиция твърдо стъпва един от най-успешните централни нападатели в Европа - Димитър Бербатов, с неговите 585 хиляди последователи.

Бербо има малко над 280 публикации в своя профил, като всяка от тях има средно по над 34 хиляди харесвания и над 280 коментара. Бербатов се нарежда сред 30-те хиляди най-популярни хора в Инстаграм в света като най-много последователи има във Великобритания и България, основно мъже на възраст 25-34 години.


На осмо място е певицата Преслава. Това я прави най-следваната родна изпълнителка от всички жанрове. Тя може да се похвали с над 534 хиляди последователи.

Следва скандалната дива Гери-Никол, която е с 473 хиляди фена.

Фолк певицата Галена е десетата най-харесвана българка с 438 хиляди фена, следвана от Тита с 436 хиляди последователи.

На следващите места в класацията се нареждат фотографът любител Ясен Савов с 410 хиляди последователи, Криско с 388 хиляди последователи, Емил Конрад  с над 369 хиляди последователи, Кистиан Костов с над 356 хиляди последователи, Александра Богданска-Петканова с над 338 хиляди последователи, Андреа с над 330 хиляди последователи, Дара с над 322 хиляди последователи, Златка Райкова с над 308 хиляди последователи, Алисия с над 290 хиляди последователи, Сузанита с над 264 хиляди последователи.

Източник: woman.bg