Едва ли има по-силна и неотменна връзка от връзката родител и дете. За родителя неговият наследник  е това, което той ще остави от себе си и след себе си. А за детето родителят е опора и първообраз.

Любовта към децата е готовността ни да ги разбираме и да им помагаме. Духовната близост на детето с неговия родител е основен стимул в развитието на личността му. Но… в живота има не един пример за отчуждени деца. И отчуждени родители. Как се е стигнало до тези аномалии?

Известният холивудски актьор Том Круз е известен не само с филмовите си роли, но и с религиозните си възгледи. От известно време той е предано отдаден на Сциентологията, система от вярвания и практики, състояща се от всякакви псевдонаучни, околонаучни и религиозни идеи.Той поддържа убежденията си от 1990 г. насам, но през последните години те са започнали да му носят много проблеми. По-конкретно, той се скара със своята бивша съпруга Никол Кидман и с новата си съпруга Кейти Холмс. А с единствената си кръвна дъщеря - Сури, Круз спря да общува. 

За него и други известни личности, които са престанали по някаква причина да общуват със собствените си деца, ще разкажем в този материал.

Том Круз, на 57 години. Сури Круз, на 13 години 

С всяка изминала година след развода с Кейти Холмс актьорът обръща по-малко внимание на дъщеря си Сури, а наскоро стана известно, че звездният учен не иска да общува с нея изобщо.

 

Според актьора майка й е подала молба за развод именно поради нежеланието да въвлече дъщеря си в църковното учение. Според изчисленията на журналистите, бащата не е виждал единствената си родна дъщеря повече от пет години.

 

Според слуховете, Круз смята, че в дъщеря му живее демон. Сциентолозите са внушили на холивудския актьор, че той не трябва да общува със Сури, докато тя не премине обряда на екзорсизма в Църквата на Сциентологията.

 

Мадона, на 60 години. Роко, на 19 години 

Преди няколко години бившият съпруг на певицата - Гай Ричи, спечели съ дебната опека над момчето и оттогава певицата не просто не се е опитала да осъществи контакт със сина си, но дори изглежда щастлива, че се е отървала от Роко.

 

Отношенията между  Мадона и сина й  отдавна не вървят. Момчето избяга от нея при баща си в Лондон и дълго време не вдигаше телефона, ако тя му се обажда. Роко се изказва доста остро за известната си майка - както в пресата, така и в социалните мрежи.

Например, когато Мадона публикува пост в Instagram, където тя и децата й участват в флашмоба на MannequinChallenge, Роко пише: "Толкова се радвам, че вече не живея там." И това - въпреки факта, че тя го измъкна от полицията, където той попадна за наркотици.

Според самия Роко той не обича лудия живот на майка си и нейната мания за работа. Умереният начин на живот на бащата във Великобритания му допада повече.

Никол Кидман, на 52 години. Изабела, на 26 години, Конър, на 24 години 

Приемните деца на Никол и бившия й съпруг Том Круз се скараха с майка си отново заради сциентологията.

Както съобщава пресата, конфликтът със звездата и нейните деца започва отдавна. След развода на звездите през 2001 г. децата искали да живеят с баща си.

Осиновените дъщеря и син приели възгледите на баща си, докато Кидман отрича учението на сциентологията (до което по-късно ще стигне и Холмс).

През последната година положението се промени към по-добро. Бела постепенно започна да контактува с родителите си, но Конър все още не иска да общува с Кидман.

Изабела се омъжи преди няколко години, но на празника ги нямаше нито баща й, нито майка й. По-късно се оказа, че Кидман е помогнала на момичето да организира сватбата, а Круз е платил за това.

Последния си филм "Лъвът" австралийската актриса нарича "любовно писмо" към осиновените си деца. Припомняме, че сега Никол възпитава своите две дъщери от сурогатна майка - 9-годишната Санди и 7-годишната Фейт, от брака си с музиканта Кийт Урбан.

Превод и редакция: Glas.bg