Певецът Кристиан Костов разкри, че участието му в Евровизия през 2017 г. е отключило първите симптоми към менталното заболяване Синдром на самозванеца.

Това изпълнителят на Beautiful Mess направи с дълъг пост в социалните мрежи, където се опитва да постави акцент върху психичното здраве, като вече в рамките на дни споделя лични истории със своите последователи.

Костов разкрива, че за първи път е усетил подобни симптоми в последните седмици преди участието си в песенния конкурс.

"Започнах да се съмнявам дали съм достатъчно добър да бъда там. Или дори да бъда музикант", обяснява певецът, като допълва, че е имал чувството, че живее във фалш, като на сценарий.

Именно с подобни възприятия се отличава Синдромът на самозванеца. Той кара хората да се чувстват като интелектуални измамници, което им пречи да осъзнават и да се радват на отличията и постиженията си.

Голямото внимание към най-младия участник на Евровизия 2017 спомогнали на Кристиан да загуби връзка с реалността, а в дните преди финалите той бил категоричен, че трябва да спечели на всяка цена.

"Молих се на всички богове. Мислех, че това ще е моментът на живота ми – първият участник, роден през 21-и век, спечелил конкурса. И после – загубих. Нещо умря в мен в онзи ден и все още не мога да се възстановя. След това плаках, плаках, плаках... Чувствах се като дете, чиято мечта е унищожена пред очите му. Не исках да виждам никого", споделя още младият певец.

Той е категоричен, че отзивите на негови близки и фенове, че за тях той е реалният победител, всъщност още повече са влошавали състоянието му.

"Битката продължава всеки ден", отбелязва Костов, като призова последователите си да се отнасят със състрадание и грижа един към друг, дори и онлайн.