Плеймейтката Марешка Глущук шокиращо спечели първата женска битка между капитани в "Игри на волята: България".

Нейни опоненти бяха Венцислава от Прабългари и Радостина от Траки, които също бяха избрани за капитани от своите племена.

Трите дами влязоха в битка за издръжливост, в която трябваше да се задържат за висящ във въздуха дънер най-дълго време без да паднат.

Марешка успя да се задържи един час, 15 минути и 7 секудни, с което победи другите две жени.

Освен това, красивата чеченка реши да махне клина си по време на битката, защото й пречеше да се държи. Това допълнително я затрудни, но въпреки всичко тя спечели.

След края на битката, Марешка можеше да избира между имунитет за себе си или кафе за цялото племе. Тя избра кафе за племето.

Историята 

Глущук е родена през 1996 г. във Варна, но родителите й са чеченци. Израства в Чечня и е омъжена едва на 15 години. На 18 ражда сина си Амир.

В семейството на мъжа й е била постоянно унижавана и обиждана, като дори не са й позволявали да се радва на детето си, за да израсне като корав мъж. Вечерно време мъжът й я насилвал.

Марешка не намирала разбиране и в семейството си. Още от малка майка и я обиждала и й казвала, че е най-грозното същество, боклук... Баща и пък й казал, че ако избяга от семейството на мъжа си, ще я намерят и ще бъде заклана.

Въпреки това Марешка избягала от Чечня и дошла в България, само с дрехите на гърба си.

За да демонстрира свободата си станала модел и дори се снимала за Playboy. Баща й разбрал и я карал да си смени името, защото била срам за семейството. Лелите й пък го увещавали да я примами в Чечня, за да я убият.

Играта

В племето на траките все повече се усеща разделението. След като Умните попаднаха на пустия плаж, ясно се вижда, че племето е разделено. Едната група иска да минава проблемите с майтапи и закачки, докато другата част е сериозна и иска да се мобилизира в следващите битки.

Въпреки че спечелиха битката за територия и са в луксозната вила, прабългарите изпитват носталгия към плажа.

Славяните пък получиха първата си задача от капитан Бялото Мите. Племето трябваше да оправи рибарската лодка. Докато работеха, получиха писмо, в което стана ясно, че Георгиос може да не работи с другите. Заради привилегията, която си завоюва в началото на шоуто, той има право да получава храна, когато другите нямат, да има топла завивка и да е готов всеки път за битка. Георгиос можеше да избере дали да се откаже от привилегията си и да работи за храната си като другите или да се наслади на наградата си. Първоначално гъркът се отказа, но след разговор с останалите от племето и когато стана ясно, че отказът ще е за цялото предаване, Георгиос реши да се възползва от привилегията си.

Тази вечер предстои първата елиминационна битка за седмицата. Трите племена ще се изправят едно срещу друго, а загубилите ще трябва да излъчат номиниран.