Световноизвестният испански оперен певец Пласидо Доминго, който през 2019 година беше обвинен в сексуални посегателства, отново възвърна гласа си, за да отхвърли обвиненията срещу него и да възобнови рециталите си, съобщи Франс прес.

Маестрото беше заразен с COVID-19, след което се възстанови.

"Аз се промених. След като се разбра, че имам коронавирус, аз си обещах, че когато се възстановя, ще се преборя да измия петното от името си. Никога през живота си не съм насилвал никого. И това ще го повтарям, докато съм жив!", категоричен е той в интервю пред италианския вестник "Република".

79-годишният Доминго беше обявил от дома си в мексиканския град Акапулко през март тази година, че е дал положителна проба за COVID-19 и е бил хоспитализиран.

"Това, че отново възвърнах гласа си, беше истинско чудо, споделя оперният ас. А само преди 2-3 месеца не бях сигурен дали отново ще мога да пея".

Сега той желае да се върне към нормалния си начин на живот, но това не било лесно заради обвиненията в сексуални посегателства, които бяха отправени срещу него.

"Тези неверни твърдения дестабилизираха семейството ми и мен самия. Те ми причиниха повече страдания от самия вирус. Сега аз не мога да пея в някой държави, като в САЩ и в моята страна Испания. А това във всички случаи не е изборът на моята публика, която непрекъснато ми изразява своята подкрепа. Но какво да се прави, такъв е животът", коментира музикантът.

През 2019 година Доминго беше обвинен от американските медии, че е тормозил сексуално около двадесетина жени в САЩ. Това го принуди да напусне поста си на генерален директор на операта в Лос Анджелис и да отмени всичките си участия в Северна Америка.