Американският телевизионен водещ Реджис Филбин почина на 88-годишна възраст. Филбин е прекарал над 17 000 часа пред камера - рекорд в историята на американската телевизия и е познат на сънародниците си като енергичен и забавен хост на развлекателни шоута.

Популярният водещ е починал от естествена смърт само месец преди 89-ия си рожден ден. Реджис Филбин е бил водещ на редица телевизионни шоута, сред които на американската версия на "Стани богат”. В. "Ню Йорк таймс" отбелязва, че общата продължителност на престоя на Филбин в ефира на американската телевизия надвишава 17 000 часа - постижение, записано в Книгата на рекордите на Гинес.

”Семейството и приятелите му винаги ще бъдат благодарни за времето, прекарано с него, за неговата топлота, легендарното му чувство за хумор и удивителната му способност да придава смисъл на всеки един ден. Благодарим на почитателите за подкрепата през 60-годишната му кариера и молим правото ни на лична неприкосновеност да бъде уважено в този момент на скръб", се посочва в изявление.