Във връзка с публикация в Glas.bg, касаеща разголени снимки на Радинела Чушева, която спечели приза Мис България тази година, изненадващо на редакционната ни поща се получи посмо, но не от новоизлюпената Мис България, а от нейната прешественичка - Мисис България 2017, Надя Недялкова. То е провокирано от твърдението на организаторите на конкурса, че Недялкова се е простила с лентата и короната поради отказа й да представи България на международен форум за красота, което е едно от задълженията на миските. 

Glas.bg предоставя право на отговор на Надя Недялкова, който публикуваме с незначителна редакторска намеса: 

„Във връзка с публикуваните в медиите статии, че „Мисис Юнивърс" ООД отнема короната ми на „Мисис България 2017" поради неспазване на клаузи на сключения между нас  договор изразявам следната позиция:

Това е произвол

Между мен и „Мисис Юнивърс" ООД е сключен договор, с който съм възложила на дружеството да организира представянето ми в качеството ми на „Мисис България 2017" в публичното и медийно пространство, както и пред трети лица.  

До момента аз не съм уведомена за каквото и да било нарушение на договора. Не съм поканена да изпълня конкретна нарушена от мен клауза. Не ми е даден срок за изпълнение и не съм уведомена, че при последващо неизпълнение короната ще бъде отнета – това е част от процедурата по отнемане на короната.

Договорът, подписан между мен и „Мисис Юнивърс" ООД, не съдържа клаузи, които да ме задължават да участвам в  международни конкурси, респективно аз като Възложител по този договор не съм възлагала на „Мисис Юнивърс" ООД да организира участието ми в конкурси, в които има турове по бански. Договорът не съдържа клауза, според която короната да бъде отнета при отказ от участието ми в определен конкурс.

Връчването и отнемането на короната „Мисис България 2017" се предхожда от конкретни процедури, като до момента процедура по отнемане на короната не е проведена. Публичното заявяване, че короната „Мисис България" ми е  отнета не може да замести нито фактически, нито юридически процедурата по отнемането. В този смисъл медийните изявления от страна на „Мисис Юнивърс" ООД за отнемане на короната не са верни. 

След като нямам задължение за явяване на конкурс с турове по бански, то няма и нарушение на договора, няма и основание за отнемане на титлата, нито е проведена процедура по отнемането й.

Това е изнудване

Защото посредникът „Мисис Юнивърс" ООД печели от всяко явяване на конкурс – „дружеството  очаква аз и момичетата да харчим пари на семействата си, за да получи процент от това. Това е причината за нервността им.

Това е опетняване на конкурса

Мисис България не е конкурс за плеймейтки, а за най-красива омъжена българка. Конкурсът не включва голи снимки и дефилета по бански. „Мисис Юнивърс" ООД ми предлага участие в конкурси по бански и съмнителна репутация и така опетняват цялата идея на Мисис България. Никога и никъде не съм подписвала договор, че ще трябва да се снимам без дрехи.

Това са трите основни проблема на „Мисис Юнивърс" ООД – първо, произволно решава да заяви отнемане на титлата без дефакто да е отнета; второ, това се прави, защото не помагам на дружеството да печели пари; трето, „Мисис Юнивърс" ООД превръща конкурса в нещо пошло и унищожава идеята за Мисис България.

Идентично е поведението на „Мисис Юнивърс" ООД с всички момичета – притискат и изнудват. Повечето от участничките мълчат, защото ги е страх от калната медийна кампания след това, както и от отнемане на короните. Мен не ме е страх и заради тези момичета. Крайно време е тази тъмна сфера да бъде осветена."

Надя Недялкова

Ще падне ли короната от главата на Мис България заради разголени снимки? Ще видим...