Топ дизайнерката Мегз не се отказва да мотивира последователите си да използват по-малко филтри и фотошоп в социалните мрежи.

На снимките дори се вижда слънчева алергия, която Мегз замазвала години наред по снимките си. Виждат се и леки паласки и други несъвършенства по кожата ѝ. Тази седмица Мегз стигна още по-далече като показа ѝ лицето си без обработка. На снимката се виждат лунички, малки пъпчици, както и леки бръчици по лицето на Каканашева, пише HotArena.

От медията припомнят, че Каканашева е първата родна звезда, която се осмели да качи свои фотоси в инстаграм без капка фотошоп.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 

С лицето - абсолютно без капка грим и обработка - е най-трудно да се покажеш ❤️ Няколко неща от здравната психология, които вярвам ще са ви интересни ❤️ АНАТОМИЯ НА ФОТОШОПА Двата най-чести проблеми с лицата ни са: - ПРОБЛЕМНА КОЖА - акне, петна и всякакви други несъвършенства -ТВЪРДЕ МНОГО ФИЛЪРИ - огромни или пък криви устни. Унифициран нос, скули. Толкова да си прекалил с ботокса, че лицето ти да не може да се движи. Знаете ли, че всъщност зад двата проблема стои един и същ мисловен модел - страх как ще ни видят другите. И още по-дълбоко - неодобрение и липса на любов към това, което сме. Когато не одобрявате себе си - тялото и лицето ви се покрива с обриви, петна, рани - които не само, че са физическото измерение на раните и петната, които отвътре смятате, че имате. Но и предизвикват същото това неодобрение от страна на другите към вас. Това се нарича проекция и е начин вие просто получите - това, което всъщност изпитвате към себе си, но от другите. А филърите - те са защитна реакция. С тях си мислим, че имаме Божествената сила да променим лицето си и начина, по който ни виждат другите. Те са контрол към страха да не ни видят такива каквито се виждаме в главите си - недостатъчно някакви. Затова започваме да тъпчем в лицата си. И реално променяме скулите, устните, клепачите. Някой дори стигаме по-далече и се режем за съвършен нос, скули или пък брадичка. И какво става - просто слагаме “златна” покривка върху отворените рани. Да, другите не виждат и ви мислят за съвършени... Но какво значение има това, когато огромните рани отвътре стоят? Филтрите и обработка на снимките до неознаваемост са просто маски, които слагаме заради тези две физически отражения на липсата на приемане и любов към самите себе си ❤️ Лицето ти говори, не го блокирай ❤️????

Публикация, споделена от Miglena Kakanasheva MEGZ (@megz_miglena_kakanasheva) на

Въпреки това тя получи множество похвали и комплименти за смелата си постъпка. “Истинска красавица”, “Все повече те харесвам”, “харесвам примера, който даваш. Браво” са само малка част от подкрепата, която МЕГЗ получи. От друга страна не бяха малко и тези, които упрекнаха МЕГЗ, че тя има корекции по себе си и не може да говори за естественост.

Други пък я засякоха с “Видяхме те каква беше в Биг Брадър”. Каканашева реши да отговори и добави:

“Не, в Биг Брадър видяхте една обсебена от работата си жена, която нямаше време за себе си и близките си. Не се хранеше, не спеше и не се грижеше за себе си. От тогава минаха 3 години и човека, който виждате днес е коренно различен. Днес поставям себе си в центъра на своя свят. Грижа се за себе си и си простих всички рани, които си бях причинила. В резултат на това знаете ли какво се случи с тялото ми - напълнях, косата ми започна да расте като луда, а лицето ми сияе. Дори хората започнаха да ми правят комплименти, а не само да ме критикуват непрекъснато. Всичко това стана, защото аз промених отношението към себе си...”