След 20 години, прекарани на сцената, Мария изненадващо обяви, че спира да пее. Тя разкри, че е взела трудното решение да тръгне по друг професионален път.

"Причината, поради която тази вечер потърсих вашето внимание, е, че от известно време мисля, че аз и сцената си дадохме най-доброто. Аз съм на 38 г. и връзката ми с вас заема по-голямата част от живота ми", каза изпълнителката.

"В една от най-хубавите си години - и като песни, и като преживявания, взех сложното решение да се разделя като цяло с музикалната сцена. Към този момент усещам нещата по този начин. За тези 20 години успях да ви дам своя максимум. Заедно постигнахме много, заедно, защото вие сте моята мотивация. Ако кажа, че дължа всичко на себе си, ще излъжа. Това не е никак лесно за мен", сподели още тя.

Мария е категорична, че не се оттегля от сцената заради конфликт със своите продуценти и ще остане с добри чувства към компанията, благодарение на която стана известна. 
 
Едно от новите начинания, с които ще се занимава певицата в следващите няколко месеца, е книга, която тя смята да напише за живота си.