Фолкпевицата Мария официално обяви края на музикалната си кариера.

"Спирам да пея, но това не е край, а ново начало - ще пиша книга", обяви тя в интервю за "24 часа".

"И аз, и сцената - музикалната, наистина си дадохме най-доброто. Посветила съм ѝ 20 години, което реално е по-голямата част от моя живот. Понеже съм на 38...  максимумите съм ги постигнала. И сякаш ми се иска сега по-спокойно в нощите да присъствам до дъщеря си... Да бъда със семейството си. Ей такива неща ми се искат. Решението е взето комплексно. Изморих се от цялото това нещо!", настоява тя.

Тя е категорична обаче, че не е обидена на никого, както и че няма кой да заеме мястото й, защото си го е заслужила.

"Смятам просто, че съм от дамите в шоубизнеса - пак ще си остана в тези среди, ще съм в тази гилдия, но няма да съм толкова фронт, толкова отпред.  Аз съм една щастлива жена с цели 20 години в тази професия. Като започнах, бях съвсем дете. И си казах, че в момента, в който реша да се оттегля, искам да бъда в състезателна форма, искам да съм на върха, искам да бъда красива, да бъда в челните редици".

Мария настоява, че няма какво повече да доказва в чалга средите.

"Направила съм и нещата, които не могат да се правят в този жанр. Оттук нататък смятам, че ми се иска да правя други неща. Започнах серия реклами на парфюми и козметика, антиейдж серии (против стареене на кожата - б.р.). Хората искат да знаят какво правим, какво ползваме, как живеем. Това, което за нас е окей, и за тях да бъде окей… Реших да опиша живота си в книга, на хартия. Животът ми е доста интересен и се надявам да продължи да бъде… Аз съм го мислила това много дълго време. Жените, които са под светлините на прожекторите, е задължително по начина, по който се появяват красиво, така и да си тръгнат красиво в един момент. Блъскане, блъскане, блъскане, градиш, градиш, градиш и като се обръщаш назад - минали са едни цели 20 години от твоя живот и накъде сега?", пита се тя.