Певецът Любо Киров бе опериран успешно в пловдивска болница. Той се контузи в събота вечерта на репетициите за Годишните награди.

За инцидента първи съобщи GLAS.bg

"Любо трябваше да бъде с нас тази вечер, но се контузи сериозно", обяви пред публиката на Античния театър Павел, който заедно с Венци получиха наградата за БГ песен за 2020 година. 

По-късно стана ясно, че той е наранил крака си по време на репетициите по-рано през деня.

Претърпял е операция в болница.

Певецът е постъпил в Спешното отделение на лечебното заведение с травма на крака. След проведените диагностични изследвания е установено, че се касае за скъсано ахилесово сухожилие.

„Не исках да занимавам хората със себе си, но май е по-добре всички да разберат какво се е случило, защото иначе ми се налага да отговарям на всеки поотделно. Искам да използвам възможността да благодаря на екипа на д-р Стоянов в Пловдив. Получих т.нар. травма на неделния футболист. По време на репетициите за Наградите на БГ Радио пострада ахилеса на левия ми крак. Трябваше да се танцува и бях подготвил едно страхотно шоу с балет Nova, но явно не съм разгрял достатъчно мускулите на тялото си и получих тази ортопедична травма. Очаква се да се възстановя до месец. Песента, за която репетирах и която не успях да представя на церемонията в Античния театър, се казва „Ти можеш“, но ще я чуете съвсем скоро.", каза изпълнителят пред Нова. 

„Това е изключително важна награда. Песента наистина стана хит през годината. Колаборация от този тип трудно се намества добре в музикалното пространство Искам да благодаря на всички, които са гласували за нея, на всички, които са аплодирали в Античния театър при споменаването на името ми във всички номинации.“, допълни Любо Киров. 

Любо Киров претърпя инцидент

Любо Киров е избрал да се оперира в болницата, макар състоянието му да не е изисквало спешна оперативна намеса.

"Операцията премина успешно като се надяваме до няколко дни г-н Киров вече да е на крака, като възстановяването му ще продължи 1 месец“, коментира д-р Николай Иванов, началник на отделението.

Въпреки отсъствието си от сцената на наградите на БГ радио Любо Киров спечели приза „БГ песен“ за песента „Не бих могъл“ с Павел и Венци Венц.

Той ще бъде изписан от лечебното заведение след броени дни. 

Античният в Пловдив почти на 100% пълен, публиката без отстояние