Потресена съм от тази новина, категорично не се развеждаме…

Така Деси Банова-Плевнелиева отхвърли спекулациите на жълт седмичник от петък, че двамата с президента са се разделили.

"Ние сме заедно, отглеждаме си децата заедно, обичаме се, подкрепяме се и няма и капка истина в това, което твърдят… Толкова много хора ни виждат със съпруга ми, че сме заедно, ходим, хванати за ръце, разхождаме се с децата. Не мога и да разбера какъв е поводът за тази новина.

За пореден път смятаме да потърсим правата си за тази неистина. Ще заведем дело за клевета и за нанесени морални щети. Ние водим няколко дела срещу няколко издания и до момента сме спечели всичките. Решени сме да стигнем докрай в тази битка.

Но се оказва, че най-големите жълти таблоиди са като пирамиди и не могат да бъдат докоснати финансово. Измислена е невероятна схема за това. Заради това сме решили да сезираме и прокуратурата, и Икономическа полиция, и министъра на културата, за да се изясни кои са реалните собственици на тези издания. Оказва се, че те се прехвърлят на различни фирми, за да не може по никакъв начин да се стигне до тях.

Тези издания бяха единствените, които не обжалваха решението на съда. Още на първа инстанция ги осъдихме за пълния размер на сумата за обезщетение - беше ясно, че са написали клевети и лъжи. Не обжалваха, защото знаят, че не могат да бъдат засегнати.

 Този път сме решени да стигнем докрай - да ги обявим в несъстоятелност. Започваме такова дело, което най-вероятно ще е изненада за собствениците на тези медии. Много от популярните личности стигат до етапа, в който са осъдили едно издание, но не могат да си вземат обезщетението. Ще се обърнем към всички инстанции, за да си търсим правата…

И ние, и децата сме засегнати, затова и водим тези съдебни битки. Крайно време е у нас да почнат да се пишат истински новини. Нямам нищо против таблоидите, но нека да спазват елементарните журналистически правила - да проверяват новините си. Осъзнавам, че личният живот на популярните хора е интересен за някои, но нека публикуват информация, която я вярна, проверена!", настоя тя пред "24 часа".