Световноизвестната френска актриса Катрин Деньов е приета тази нощ в една от парижките болници, съобщава "Паризиен".

Точната диагноза не се съобщава, но 76-годишната звезда е "хоспитализирана в сериозно състояние, което изисква задълбочени изследвания", отбелязва изданието.

Катрин Деньов е един от символите на френската кинематография.

Тя дебютира едва на 13-годишна възраст във филма "Ученички" (1957), където е представена като Катрин Дорлеак. По време на работата си в киното приема моминското име на майка си за своя фамилия – Деньов, и го използва с цел да се разграничи от по-възрастната си сестра, която гради кариера с бащиното си име.

Филмът, който носи популярност на Катрин Деньов, е мюзикълът на Жак Деми от 1964 г. – "Шербурските чадъри", който я извежда до нови водещи роли в класическия съспенс на Роман Полански – "Отблъскване", във филма на Луис Бунюел – "Дневна красавица", и като буржоазна домакиня, която постига своето сексуално удовлетворение, работейки в Парижки бордей, отново във филм на Полански.

Деньов печели националната филмова награда на Франция "Сезар" за участието си в "Последното метро", както и за ролята си в шедьовъра "Индокитай" (1993), за която е номинирана и за "Оскар" за най-добра актриса. Актрисата участва и в седем англоезични филма, най-значимият от които е култовият "Гладът".

През 2008 г. тя участва в своя 100-тен филм – "Коледна приказка".