Американският актьор и кечист Дуейн Джонсън, известен още с псевдонима Скалата, съобщи в Instagram, че той и семейството му са прекарали инфекцията от коронавирус.

"Съпругата ми Лорън, двете ми дъщери и аз дадохме положителни тестове за COVID-19. Мога да ви кажа, че това беше едно от най-трудните неща, които преживяхме като семейство", каза Джонсън.

Актьорът добавя, че той и семейството му вече са се възстановили от болестта.

Дуейн Джонсън е известен с участието си в "Бързи и яростни", както и в "Кралят на скорпионите", "Джуманджи: Следващото ниво", и много други филми.

„Мога да ви кажа, че това беше едно от най-големите предизвикателства и едно от най-трудните неща досега, както за цялото семейство, така и лично за мен”, споделя Скалата.

Актьорът допълва, че както неговото семейство, така и приятелите им, от които са прихванали вируса, са били изключително дисциплинирани в спазването на мерките, целящи избягването на заразата.

Дуейн Джонсън казва още, че двете му малки дъщери са имали само леки симптоми на заболяването, като възпалено гърло през първите дни, докато при него и съпругата му болестта е протекла по-тежко.

„Сега обаче съм щастлив да споделя с вас, че със семейството ми сме добре и сме здрави, Слава Богу”, споделя Джонсън.

Актьорът не пропуска да отправи призив към хората да носят маски, за да се ограничи разпространението на вируса, да поддържат имунната си система, да бъдат позитивни.

„Озадачава ме как някои хора, в това число и политици, превръщат идеята за носене на маски в политически въпрос. В действителност това е правилното нещо и ние имаме отговорността да го спазваме”, казва актьорът.