Коронавирусът засегна и Холивуд. Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън са дали положителни проби за коронавирус. Актьор сам съобщи новината.

Ханкс, който е на 63 години, заяви в Туитър, че той и Уилсън са се разболели. Двамата са в Австралия, където знаменитият актьор се снима в нов филм за Елвис Пресли. В момента Ханкс и съпругата му са изолирани и наблюдавани в болница в Куинсланд.

„За да направим нещата както трябва в момента, бяхме тествани за коронавирус и беше установено, че сме положителни”, написа Ханкс.

„Ще информираме света с актуална информация за състоянието ни”, добави той, заедно със снимка на хирургическа ръкавица, поставена в кош за боклук с надпис за биологична опасност.

„Чувствахме се малко уморени, като настинка и болки в тялото”, поясни Ханкс. „Рита имаше някакви студени тръпки, които идваха и заминаваха. Лека треска също. За да направим нещата както трябва по света в момента, бяхме тествани за коронавирус и беше установено, че сме положителни, пише vesti.bg.

- Добре, сега. Какво следва? Медицинските служители имат протоколи, които трябва да се спазват. Ние ще бъдем тествани, наблюдавани и изолирани толкова дълго, колкото изискват общественото здраве и безопасност. Ще мислим ден за ден, няма да се тревожим за бъдещето, нали?”

Ханкс е първата голяма звезда на Холивуд, която обявява, че е заразена с вируса.