Изповедта на една кино икона - Чарлийз Терон разкри подробности за тежкото си детство и убийството на баща си.

До този момент актрисата разказваше, че родният и баща загинал при автомобилна катастрофа. Оказва се, че това далеч не е така. Мъжът бил убит от майката на Чарлийз и то в отчаян опит на самозащита.

Тогава Терон била едва 15-годишна.

Тежкото детство на едно от големите имена в света на Холивуд било свързано с баща-пияница, който системно малтретирал ней и майка й. Чарлийз дори разказва, за фаталната нощ, в която баща и извадил законно притежавания си пистолет и стрелял по вратата на стаята, в която двете се криели.

“Никой от тези куршуми не ни достигна, което е цяло чудо. Но в един момент майка ми реши да сложи край на всичко това. Заличи заплахата в момент на самозащита”, сподели актрисата в едно искрено интервю за NPR.

Чарлийз Терон е израснала в Южна Африка. Родена е в Йоханесбург в семейството на Герда и Чарлз. Баща си описва като “много болен мъж”, който постоянно пиел. Положението било безнадеждно.

“Ежедневието с човек, който е пристранен към каквато и да е субстанция е много непредвидимо. Това е нещо, което е част от теб самия до края на живота ти”, споделя още Терон.

В онази злощастна вечер бащата на актрисата бил толкова пиян, че било цяло чудо че може да ходи на двата си крака.

“Влезе в къщата с пистолет. Аз и мама бяхме в спалнята и затискахме вратата, защото се опитваше да влезе. Отдалечи се една крачка и започна да стреля. Три пъти. Майка ми реши да елиминира заплахата при опит за самозащита”.