Като осъзнах, че съм спечелила 250 000 лв., сигурно съм изминала около 10 км вкъщи. Не можех изобщо да седна, крещях, виках, пищях, скачах...

Това са думите на щастливката Жана Бергендорф, онази червенокоса фурия, която заплени сърцата на България преди години, когато спечели музикалния формат X Factor.

Същата тази Жана, която на няколко пъти влизаше в полицейските сводки, я с побой, я с дрога.

Тази Жана, която изчезна от светлините на прожекторите за известно време, за да се върне с гръм и трясък и да разберем, че е ударила големите пари от Националната лотария. Е, не са милион, но и четвърт милион вършат работа.

Щастливката разказва, че била на пиано бар и на връщане си купила кутия цигари и два билета – пирамиди. Прибрала се вкъщи, а кучето й – беля, до беля. Сомоедът разхвърлял и изпокъсал дрехите й.

Певицата си легнала бясна, а на другия ден заключила кучето в банята и отишла да се види със сестра си. След час и половина се върнала, а за отмъщение самоедът изкъртил и изпогризал вратата.

"Разплаках се, защото за мен 500 лева са голяма сума. Изкарвам парите си с къртовски труд, цяло лято имам по две-три участия на вечер. Сега ми беше трета година, в която правя трибюти по морето.

Един приятел беше с мен у дома и успокоявайки ме, ми каза: "Дай да седнем да изпушим по една цигара". Тогава се сетих, че имам билети и започнах да търкам. В един момент гледам двата милиона отдолу и чакам да ми се паднат 47 и 90. Казах си, че ако ги спечеля, ще си купя къща в Родопите и няма повече да вляза в града. И както изтривам последното число на 250 хиляди - беше 79, в първия момент изобщо не се усещам какво се случва, гледам си двата милиона.

Нали знаеш, хората винаги гледаме повечето. Като на забавен каданс се върнах, три-четири пъти проверих дали наистина това са числата, да не съм объркала нещо. Обадих се на Националната лотария, казах им номерата на билета и те ми казаха: "Честито! Печелите 250 хиляди".

В този ден сигурно съм изминала около 10 км вкъщи, не можех изобщо да седна, крещях, виках, пищях, скачах. Обадих се на мениджъра ми Иван Иванов и му казах, че съм спечелила.

Има малко предистория - той се грижи и за моите финанси. Събира ми парите, плаща наемите... аз съм с широки пръсти, като всяка една жена. А същия ден нямах участия и той ми каза, че ще изкарам деня с 20 лева. Стана ми тъпо, но го подкрепям в това отношение, защото съм на сезонна работа. И изведнъж спечелих 250 хиляди лева! А той ми каза, че съм родена с късмет".

Жана обаче не бърза да пръска с широки пръсти, иска да помогне финансово на Магдалена Петрович, една от най-добрите челистки в България. Да подмомогне и фондация на приятелка, която се бори срещу домашното насилие.

"Ще дам също и за моите четириноги приятели в Мездра. Не е приют, а място, в което мое близко семейство се грижи за около 150 кучета. Парите се появиха от нищото и искам да направя нещо хубаво. Вярвам в Господ, знам, че го има, и от всички неща, които са ми се случвали в живота..."

Певицата споделя пред "24 часа", че макар да е мислила за дом в Родопите, не планира да си купува къща у нас.

"Не, не искам да имам никакви имоти в България. Някой ден ще се явя на руския музикален формат "Голос". В момента уча руски. Имам желание да отида и в Америка. Моите мечти са огромни, вярвам, че колкото по-големи са мечтите ти, толкова по-голям си ти като човек и като личност. Не ме е страх да пробвам. Знам, че мога.

Животът ми в момента е в съвсем различна посока. Искам да пея, да обичам, да живея, да съм около детето ми, което ме прави наистина щастлива. Да бъда около него, да се грижа, да му приготвя кутийката с храна за училище и т.н… Завинаги ще задържа детето в себе си. Защо хората си мислят, че трябва да живееш в рамки и в някакъв профил, който не си ти?! Това е лицемерие към теб самия. До момента, в който не правиш нищо лошо на другите, нямат право да те съдят. Тук, дори и да се усмихнеш на някого на улицата, пак ще те съдят", заключава философски Жана Бергендорф.