Кой се крие зад маската? Отговорът на този въпрос се предполага, че знаят само 12 човека в цяла България.

Шоуто "Маскираният певец" застъпва в ефира на Нова тв на 14 септември от 20 ч, а зад реализирането му стоят драконовски мерки.

Общуване с листчета, тайни срещи, тайни квартири и записи, договори с огромни финансови неустойки, индивидуални гримьорни – това са само част от условията за участниците.

Тези известни личности, с които е говорено дали биха участвали в предаването, а в последствие не са одобрени, също са подписали договори за конфиденциалност.

Продуцентът Маги Халваджиян издаде, че дори от Нова телевизия не знаят кой участва в собственото им шоу, тъй като подписаните договори не включват имена.

"В началото помислихме, че ще е лесно, но после се оказа, че огромното предизвикателство е сигурността на това шоу. Нещата са доста сериозни, защото само 12 човека знаят кои са участниците. Телевизията доброволно се съгласи с това, защото това е в Библията на шоуто", разказа той по време на пресконференция.

Водещите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков пък репетират без участниците и ще се наложи да импровизират повече от обичайно.

"Проблемът е един – какво да правим на сцената? Не знаем. Знаем, че ще се забавляваме ама как - и ние не знаем. Общо взето, ние сме водещи на нещо, което не знаем. Ние не репетираме с участниците. Ние репетираме с поставени хора от екипа. Ние ще ги видим за първи път на лайфа", коментира Зуека.

Участниците ще пеят с естествените си гласове, но могат да ги преправят. Когато говорят във видеата и на сцената обаче гласът им ще е скрит със специални ефекти.

В предаването ще има детективски панел: Ники Кънчев, Гала, Герасим Георгиев-Геро и Мария Илиева.

"Това не е жури. Това не са хора, които оценяват пеенето на участниците. Това са хора, които трябва да познават обществените личности в България и да се опитват да разгадаят кой е зад маската", уточни Халваджиян.

Що се отнася до регламента - "Маскираният певец" ще се разгърне в 13 епизода, като във всеки един от тях ще отпада поне по един участник. Зрителите ще гласуват за този, който искат да видят в следващия епизод.

Маска се сваля, след като в края на всеки епизод зрителите са гласували най-малко за нея. В първия лайв ще видим осем участници, разделени по двойки, като всяка една от тях ще се състезава помежду си.

Във второто живо включване ще видим останалите осем. Всеки победител от двойката продължава напред, а от четиримата загубили един ще отпадне от шоуто. Големият победител ще си тръгне с… любовта на публиката.