Базираният в Обединеното кралство портал за пътувания Tripadvisor, който е и една от най-големите платформи за пътуване в света идентифицира атракциите, от които туристите най-много се оплакват, пише списание "Travel and Leisure".

За да определят времето, прекарано в писане на рецензии с оценки, включващи определения като "лошо" и "ужасно", експертите изчислиха средния брой думи в тях и разделиха този показател на средния брой думи, въведени в минута.

Айфеловата кула в Париж стана негативният лидер, водейки с огромна преднина пред други световни забележителности. Пътуващите са прекарали 402 часа, или почти 17 дни, говорейки за разочарованията си от нейното посещение.

41 часа или почти два дни са отделили туристите от цял свят, за да опишат недоволството от екскурзията си до римския Колизеум.

Малко по-малко време – 33 часа или ден и половина – туристите са посветили на изброяването на недостатъците на визитата до лондонския Биг Бен.

Следват Пирамидите в Гиза.

Петото място е отредено за Статуята на свободата в Ню Йорк.

А сред първите десет атракции, които са най-разочароващи, се нареждат още: Холивуд, Оперният театър в Сидни, Тадж Махал, Берлинската стена и Великата китайска стена.