Красиви жени, атлетични мъже, кристална вода, палми и свежи коктейли…какво повече му трябва на човек? Лятото вече е разгара си, а много българи се насочват към южната ни съседка за почивка.

Само на 300 км от града на седемте тепета, гръцките плажове вече се пръскат по шевовете, а луксозни бийч барове привличат пловдивчани като мухи на мед.

Те спокойно могат да бъдат сравнени с тези на Миконос, Ибиса и Сен Тропе, с тази разлика, че се намират на много по-близко разстояние и са доста по-евтини.

И въпреки голямото чакане на граничния пункт определено си струва, когато знаете, че на ръка разстояние ви очакват едни от най-свежите бийч барове, където може да избягате от реалността и да се отдадете на купон и летни страсти от сутрин до вечер.

Вижте накъде да се насочите, ако сте планували отпуската си в южната ни съседка:

La Scala Beach - Тасос

Започваме с луксозния “La scala beach”, скрит в уникално заливче близо до главното градче Лименас на о-в Тасос. Гледката наоколо е неописуема - красиви гори, вековни скали и тюркоазен морски цвят.

Музика звучи на макс през целия ден, а вечер купона продължава. Накъдето и да се обърнете може да видите палми и цветна растителност, а голямото пространство предлага на посетителите каквото им сърце поиска.

За тези, които предпочитат да събират тен има шезлонги, разположени в непосредствена близост до водата, други пък са позиционирани под сламени чадъри.

Всеки, който иска да се разхлади със свеж коктейл, ледено фрапе или да пуши наргиле, може да го направи на гъзарските сепарета и барбарони, разположени на шарена сянка.

В другата половина на бийч бара е разположен ресторанта, където може да избирате от богато меню, предлагащо морски дарове, салати, прясна паста и различни по вид класни вина.

Точно там се намира и невероятен басейн, в който също може да охладите страстите и си направите готини снимки, с които може да заблудите противника, че се намирате  някъде в Маями.

За чадър и шезлонги такса няма, но поради големия туристически наплив минималната консумация е 30€ на двойка. Ако решите да го посетите през юни или септември, това условие отпада, и може да се разминете само с по едно фрапе за 3,50 евро.

Паркингът е голям и е безплатен, независимо от времето ви за престой.

Paralia бийч бар – Керамоти

Това е най-големият бийч бар на Керамоти и се намира се по средата между "Амос бийч” и „Коко бийч”. Едни от най-модерните и хитови парчетата на лятото звучат по цял ден на Паралия бийч.

Там почти винаги е препълнено от пловдивчани, които са избрали тузарското място за своя уикенд или почивка. Бийч барът е осеян с около 250 чадъра и шезлонга, барбарони и шатри с меки сепарета,  а менюто изкушава с разнообразни тропически коктейли.

Посетителите на Paralia бийч бар са предимно млади хора, а вечерно време идват едни от най-добрите гръцки диджей, които правят тематични партита и вдигат големи купони, които продължават до малките часове на нощта.

Peponi бийч бар – Неа Перамос, Кавала

Следващият бийч бар носи името Peponi и е сред най-предпочитаните места от пловдивските бохеми, решили да избягат от града и да се отдадат на релакс и забавления. Уникалното място  се намира на Неа Перамос, в близост до град Кавала.

На брега на морето, сред топлия морски бриз, Pеponi бийч бар носи в себе си уникална атмосфера, изпълнена с летни приключения. Всичко наоколо е осеяно с барбарони и меки легла, а палми се издигат величествено по целия плаж и допринасят още повече за така или иначе екзотичната обстановка.

Свежи летни коктейли, различни по вид наргилета и вкусна кухня са част от предложенията в менюто, което изкушава всички посетители.

Вечер Peponi бийч бар ускорява пулса на лятото със своята уникална музикална програма и тематични DJ партита, а високите музикални градуси и свежото настроение са гарантирани!

Paradise бийч бар – Неа Перамос

Следващата спирка е Paradise бийч бар, който също е едно от най-посещаваните места на Неа Перамос. Подобно на Пепони и там от сутрин до вечер звучи музика на макс, леят се шотове и навсякъде са разпръснати цветни барбарони и легла, позиционирани на шарена сянка.

Големи имена на гръцката музика редовно са гости на райското място, като на 21 юли, този месец, специален гост ще бъде хитовата звезда на Гърция – Елени Фурейра.

Karnagio бийч бар – Лименас, Тасос

Това е приказно място, което трябва да посетите задължително, ако пътувате до Тасос. Kaрнагиo e мяcтотο, къдетo можетe да прекaрате цeлия ден дο брега нa мoрeто, а вечер да си пοръчaтe питие на oтκритатa тераса и дa ce наслаждaвате на гледкaта.

Барът е кацнал върху скалите с 360* гледка от изгрев до залез, а дизайнът е повече от впечатляващ. Плажът е осеян с бели камъчета, сливащи се с тюркоазено синьото море.

Мястото е чудесен избор за сутрешно кафе, свежа напитка в жегата или опияняващ коктейл късно вечер.

Cielo бийч бар, Тасос

Продължаваме с още един прекрасен бийч бар, който, ако посетите веднъж, определено бихте се върнали отново. Говорим за Cielo бийч бар, който се намира един от най-популярните плажове на остров Тасос – Golden beach. Там купонът започва от 8 часа сутринта и продължава до след полунощ.

Мястото е идеално както за плажуване през деня, така и за дълги летни нощи. Още с влизането ще ви спечелят с отношение, куп удобства и екзотична атмосфера. Всеки посетител може да се настани безплатно на шезлонг с чадър, като е нужна консумация на напитка, а изборът е доста голям – от различни по вид ледени кафета, през освежаващи фрешове и до докосващи сетивата коктейли.

Ако сте гладни, менюто предлага и широк избор от различни деликатеси, а цените са напълно приемливи. Интериорът  също е доста впечатляващ – може да избирате между шезлонг със сламен чадър, барбарони или големи легла, покрити с бели воали. Тук доста често се правят и големи пражни партита с диджей, като на 15 юли ще бъде едно от най-големите за сезона.

Marley бийч бар, Тасос

Следващият бийч бар се намира в южната част на остров Тасос и няма как да го подминете, ако минавате покрай него. Интериора привлича с цветове в бяло и синьо, а гледката наоколо е спираща дъха.

На плажа има няколко огромни легла и дузина чадъри, от които да се наслаждавате на студените напитки и приятната музика, идващи от бара.

Aqua бийч бар – Лименас, Тасос

Aqua Beach Bar е едно от най-известните места на плажа в Лименас. Когото и да попитате за него, ще ви упъти към плажа на старото пристанище.

Там може да прекарате целия си ден , докаато сте потъбали в истински разкош – от сутрешното си фрапе, през обилните салати и плата с плодове по обяд, до залез-слънце и алкохолни вечери под съпровода на най-горещите летни хитове.

Меките шезлонги са с двойно по-голям размер от нормалните, а на а меките канапета, разположени под дебела сянка може да похапнете или да пийнете нещо освежаващо, докато се любувате на красивата гледка към морето.

Pachis бийч бар - Тасос

Това е още един от гъзарските бийч барове на остров Тасос.

Pachis бийч бар е модерен, стилен, предлагащ всички екстри за летуващите, от удобни шезлонги под чадърите, през легла с балдахини до свежи напитки на бара под дебелата сянка на боровете надвиснали над плажа.

Psili Ammos бийч бар, Тасос

Продължаваме напред с Psili Ammos бийч бар, който е разположен на главния път за Потос, а лажната ивица изкушава с фин, бял пясък.

Тук ще имате възможността  да задоволите всичките си рецептори със свежи коктейли под плетените чадъри или цветни барбарони, както и да опитате  пресни октоподи и калмари под дебелата сянка в ресторанта.

Вечер тук се организират диви плажни  партита, на които специални гости са едни от най-добрите диджеи.

Almyra бийч бар - Кавала

Almyra е може би най-известният плажен бар в района на Кавала. Намира се на около 30 километра от центъра на града в посока Солун и е един малък рай за хората, търсещи забавления и релакс.

Плажът има голям бар, шезлонги, съоръжения за плажен волейбол и плажен тенис. В събота и неделя тук винаги има хора, а вечер даже е претъпкано. Често гости на тузарското място са  известни хаус диджеи.