Някои от нас си мечтаят за круиз... 1 път годишно. Други даже го осъществяват. Но има една жена - и то на 87 години, която просто реши, че ще превърне целия си живот в круиз и... го направи!

Последните 9 години тази жена живее на круизния лайнер Crystal Serenity. Ли Вахтсетър реши да обърне всичко наопаки и отново да се почувства млада и щастлива. И... намери начин да се наслаждава на удоволствията от необичайния начин на живот.

Мама Ли, както ласкаво я наричат ​​пътниците и всички членове на екипажа на снежнобялия кораб, имала щастлив живот: петдесет години взаимна любов с банкера Ли Уотчестър минали като пет години, изпълнени с нежност и радост.

През 1997 г. съпругът й умира и я кара да му обещае на смъртния одър, че ще се радва на живота, без да се отдава на печал. Сбогувайки се с любимата си, Лий казал: никога не променяйте навиците си и продължи да пътуваш, както го правехме някога заедно. Докато съпругът на Лий бил жив, двамата наистина обожавали да пътуват и в продължение на пет десетилетия ходили на морски круизи цели осемдесет и девет пъти. 

Днес мама Ли отдавна е надвишила семейния рекорд и е посетила повече от сто различни страни по света, плавайки почти със същия великолепен лайнер. Тя продава семейното гнездо и харчи всички приходи за необичайното си хоби. 

"Ще си отида на този кораб и съм щастлива, че сбъднах мечтите си", твърди мама Лий.

Корабът, на който тя прекарва дните си, е предназначен за повече от шестстотин членове на екипажа и хиляда и петдесет пътници, за които са предвидени удобни каюти, отлични ястия от професионални готвачи, концертни програми, плуване в басейна, игри и всякакви други забавления. На борда има лекари, които наблюдават здравето на Лий и другите пътници. 

Понякога веселата пенсионерка се замисля дали не е време да се върне към живота на сушата, защото в пътуванията са минали дванадесет години. Животът на океанския номад обаче е толкова удобен и завладяващ, че не е лесно да се откаже от всичко това.

Мама Ли е сигурна, че веднага ще се отегчи и едва ли ще може да живее ежедневието на обикновена възрастна дама в собствената си къща.

Източник: lifter.com.ua