На четири километра от континенталния Дубай - и само на 20 минути с лодка - посетителите на Дубай се натъкват на нещо доста специално. Света на Дубай е колекция от създадени от човека острови, които формират карта на планетата, която се вижда от космоса.

 В рамките на Света на Дубай сърцето на Европа е разположено на шест острова. Той е домът на първия в света курорт с контролиран климат с повече от 100 000 корали 1500-годишни андалуски маслинови дървета.

 И устойчивостта е от ключово значение за проекта, особено тъй като е изграден на брега на океана. В допълнение, цялата енергия на островите е възобновяема.

 Йозеф Клеиндиенст е човекът, който стои зад концепцията.

"Трябва да можем да живеем на тази планета, без да я унищожаваме", казва Йозеф Клеиндиенст. „Трябва да върнем уважението към природата и особено към това, което правим, защото сега ние градим в океана“.

 Под синьото небе на Дубай на фона на спокойствието на кристално чистата вода, плаващи къщи - наречени Морски кончета - изпъстрят морския пейзаж. Всяка къща има три нива с едно ниво под вода, предлагащи невероятни гледки към морския живот отдолу.

 Островите са дом на най-големия институт за корали в света, където отглеждат 100 000 нови корали.

 Предлага се и образователна програма за деца, посещаващи островите.

 

 Обратно на суха земя, буйната флора и фауна - в която има 1500-годишни маслинови дървета от Андалусия в Испания - помагат за превръщането на островите в плюшен рай. Отново устойчивостта е ключова за пейзажа.

 „Имаме политика за нулево изпускане на отпадни води, така че сме много съзнателни за чистотата на околната вода“, казва ландшафтен архитект Ричард Уесткот. "Ние не използваме пестициди, фунгициди, инсектициди, подобни неща. Слагаме някои естествени торове и това е всичко, което използваме. Значи това е изключително устойчив пейзаж."

 Сърцето на Европа - доказателство, че луксът и устойчивостта могат да вървят ръка за ръка.