Евтино море за пенсионери пускат родните курорти. Проверка из туристически сайтове показва,  че между 44 и 55 лв. вървят офертите по програма "Златна възраст 55+" до края на септември.

Дори висококатегорийните хотели се опитват да привлекат хората от третата възраст с ултра олинклузив с включен чадър и шезлонг на плажа, спа-процедури и цени от 83 лв.

В момента хотел в "Св. Константин и Елена" предлага такава програма - с 10% отстъпка от редовните цени. Всеки собственик решава дали да и кога да предложи бонус на туристи, навършили 55 години.

От бранша коментират пред "Телеглаф“ ", че единици се възползват от предложенията заради страха от заразяване и несигурността при пътуванията.

Програмата "Златна възраст 55+" е предназначена или е определена като подходяща за хора в активна зряла възраст над 55 години и пенсионери.

Офертите са за почивки, екскурзии, хотелско настаняване или круизи и могат да бъдат както индивидуални, така и групови. Това, което отличава тези оферти от стандартните предложения, са съобразеността на програмите с възрастовите изисквания за комфорт при пътуването.