Туристи от областите Варна и Добрич буквално заливат Албена през уикендите. Без да се настаняват в хотелите, те се възползват от офертите на плажа, съобщи Нова.

Всяка събота и неделя още от сутринта пред бариерите на курорта се извиват опашки от автомобили. Хората споделят, че именно тук им се дава прекрасна възможност да посетят само плажа, дори и да не са гости на хотелите.

От администрацията на Албена също са убедени, че условията са повече от привлекателни. „Широка и чиста плажна ивица, чисти алеи. Всичко това дава едно преимущество и възможност гостите да направят една перфектна почивка”, обясни зам. директорът на Албена Христо Пенев.

Нашата проверка показа, че приятните условия в комплекса са изключително достъпни. Едно семейство, което е решило да плажува през уикенда може да получи своята почивка на наистина атрактивна цена.

„Максимум 50 лв. на семейство, като включим входа, паркирането близо до плажа, чадъра и шезлонга, обяд за възрастните и децата”, разказа Велина Гюмова, ст. мениджър продажби.

Кирил Костадинов е един от почиващите в комплекса. Споделя, че от дълги години предпочита родното Северно Черноморие. „Страхотен, спокоен курорт, където можете да дойдете без притеснения за децата си, тъй като морето е плитко”, споделя Кирил.

А плажовете в Албена през уикенда продължават да са пълни с летовници и очакванията са това да бъде така до края на сезона.