В момента, в който трябва да си стоим вкъщи, а полетите до много държави са спрени, нека ви покажем нещо позитивно. Кои са градовете, в които туристите се чувстват най-уютно и най-добре приети?

Отговорът дава класацията на Readers' Choice Award, в която потребители гласуват за най-гостоприемните населени места в света. Ето кои градове заеха първите пет позиции в подреждането: 

5. Брюж, Белгия

„Да си в Брюж е като в приказка”, смятат гостите на живописния белгийски град, който омайва не само с атмосфера и архитектура, но и с приятните местни хора, малките кафенета, където сервират топъл шоколад и бисквити. Запомнящо се преживяване е разходка с карета, а кочияшът разказва невероятни истории.

4. Краков, Полша

Градът е истинско съкровище, скъпоценен камък, а местните са много дружелюбни, гласят оценките за Краков. 

3. Куинстаун, Нова Зеландия

Тук е родното място на приключенския туризъм – има 50 начина да се убиеш всеки ден, споделя един от гласувалите. Сред посочените предимства са много възможности за забавления – както забележителности и атракции, така и нощен живот, а и любезното отношение на местните хора. Като недостатък обаче се изтъква, че за многото забавления тук ще ви трябват и много пари. 

2. Дъблин, Ирландия

 „Хората правят мястото, а тук в безбройните пъбове и ресторанти местни и туристи заедно празнуват живота”, споделят посетителите. Градът е наречен също „новата Барселона, но без горещините”. Дъблин напредва с три места от 5-ото място през 2014 г.

1. Сидни, Австралия

Туристите са категорични, че тук хората са много любезни и гостоприемни. Често те са готови да се присъединят към летовниците и сами да им покажат най-забележителните неща в града. А те не са никак малко. Комбинацията от забавления и атмосфера нарежда Сидни на първото място, при пето през м.г.