Край! Без Бали тази година! Вече е ясно, че всички, които са си наточили зъбите за прочутия балийски масаж или известните храмове на острова, ще трябва да се простят с мечтите си - Бали ще остане затворен за чуждестранни туристи до края на 2020 г. поради нестабилната епидемиологична ситуация в света.

Преди това се предполагаше, че индонезийският курорт ще се отвори за туристи на 11 септември.

„Правителството на Индонезия продължава да забранява на населението да пътува зад граница поне до края на 2020 г. В съответствие с тази политика, ние също не можем да отворим портата за чуждестранни туристи до края на 2020 г., тъй като ситуацията в Индонезия, включително Бали, все още не е достатъчно безопасна “, заяви губернаторът Уейана Костера, цитиран от вестник Jakarta Post.

Той подчерта, че прибързаните решения могат да влошат ситуацията с коронавируса. Ако островът иска да върне туристи, е необходимо малко търпение.

„Опитът на Бали да съживи туризма не трябва да се провали, тъй като това ще се отрази негативно върху имиджа на Индонезия“, подчерта той.

В момента местните власти разработват програма за привличане на местни туристи.

Припомняме, че СЗО обяви пандемия на коронавирус в света в средата на март. Властите на всички страни решиха да спрат международния въздушен трафик. Самолетите не бяха изпълнявали международни полети повече от 4 - 5 месеца.