Обстановката с пътуванията в страната и чужбина се сменя постоянно заради върлуващия коронавирус. Още един аспект, който подлежи на обмисляне и планиране е бюджетът за лятната отпуска.

От една страна родните и чужди туроператори и хотелиери обещават по-приемливи цени на фона на влошената икономическа обстановка заради пандемията, но в действителност това не е точно така. От друга – вероятно през последните месеци и вие сте претърпели някакви финансови промени (намалени заплати, намален работен ден…), наложени от притеснени работодатели, пише tialoto.

И все пак, това не означава, че трябва да пропуснете лятната почивка! Ако сте разумни, можете да си изкарате добре на морето и да влезете в заделения бюджет. Ето и какви стъпки да предприемете:
 
Сравнете цени и договорете отстъпки
 
Не се хвърляйте на първия хотел, който ви изникне онлайн. Разгледайте, разпитайте и сравнете цените. Гледайте малките шрифтове и не се страхувайте да задавате въпроси.
 
Както собствениците на бизнеси се възползват от ситуацията и вдигат някои цени, така клиентите могат също да преговарят и да използват несигурността и влошения туризъм, за да си поискат някоя отстъпка. Това става най-лесно по телефона, а не по имейл. Нищо не ви пречи да пробвате.
 
Пътувайте с компания
 
Така не само ще разделите всички разходи, но и ще се забавлявате повече. Не е нужно всяка вечер да търсите барове и клубове, където ще хвърлите доста пари. Ако сте в приятна компания, можете да пиете домашни коктейли на плажа или на терасата в стаята ви и пак да си изкарате страхотно.
 
Изберете стая с кухня или олинклузив
 
Храната е голям разход, а да бъдем реалисти – дори по нашето Черноморие тя поддържа цени в криза или не. Можете да спестите сериозна сума от ресторанти, ако просто си приготвяте лесни неща в стаята. Не е нужно да имате топмодерно кухненско оборудване. Дори един котлон или печка ще ви свършат работа. Хладилникът също е доста важен!