Семейство се оплака от кошмарни условия, ниска хигиена и дървеници в хотел, за който платили по 90 лева на вечер. Мястото за настаняване се намира в Черноморец.

"Посещавал съм доста хотели, но такъв видях за първи път – мръсотия. Това място за настаняване ако е критерий за посещаване от възрастни и деца – за мен е пълен резил", смята Иван Колев.

Той твърди пред Нова тв, че снаха му е получила обрив след първата вечер в хотела.

"Помислихме си, че има комари. След втората нощувка беше цялата нахапана от дървеници", допълни Колев.

На въпрос дали е потърсил възможност за разговор с управителя на мястото, Иван отвръща: "Там не можеш да намериш никого – нито управител, нито човек на рецепция".

Туристите подават сигнал до РЗИ-Бургас, а оттам отвръщат, че ще извършат проверка по случая.

Министерството на туризма обаче прави спешна проверка по сигнала.

"При цялостната инспекция на обекта не бяха установени нарушения, вероятно хотелиерът е отстранил това, което е било като нередовност. Предстои да извършим повторна проверка, за да сме сигурни, че цената и качеството отговарят на исканата туристическа услуга", коментира началникът на отдел "Регулиране на туристическите дейности" Елеонора Добрева.

"Хотелът е обезпаразитен по всички изисквания – всяка една стая и коридор. Това можем да го докажем с документи. До момента туристите, които са ни гостували, са оставали много доволни и очаровани", настоява управителят на хотела.

Снимката е илюстративна