Контейнер за превоз на товар, използван като Airbnb, бе обозначен от използвалите го като "наистина ужасен" и "мръсен".

Товарната единица, която вече няма разрешение за превоз на товари, се намира в Слийфорд, Великобритания.

От градския съвет в града искат той да бъде премахнат от мястото.

Собственикът, Джон Прайс, казва, че контейнерът е "в съответствие с индустриалния характер на района" и допълва, че възнамерява да го боядиса и да монтира градина с естествен покрив. Сега мъжът трябва да се опита да убеди съвета, че контейнерът вече се използва със съвсем друго приложение или може да бъде принуден да го премахне изцяло.

Металната кутия е превърната в две стаи и разполага с течаща вода, електричество и канализация.

Но градската управа го обозначава като "ужасяващо, наистина отвратително и гнусно" заради притеснения с дизайна и местоположението му.

В публикация на страницата си във Facebook районният съвет на градчето заяви, че членовете на подкомитета за планиране са били шокирани от това, че там се настаняват хора.

Контейнерът се смята, че е несъвместим с природозащитна зона и е вреден за района и сградите около него.

Контейнерите все повече се използват като сградни конструкции като вече някои от тях са получили награди за своя дизайн. Освен това в тях може да бъде изградена примитивна форма на дом/подслон за изключително кратко време.

Някои хора нарекоха мястото за настаняване "пълен боклук".

Други пък се възхищават на идеята. Един човек написа: "Не мога да повярвам, че съветът ще възпрепятства така необходимото и добре обмислено настаняване, а фактът, че то е рециклиран контейнер за превоз, е дори по-добре".

Iпоред трети подобни контейнери могат да бъдат използвани като място, на което да се настаняват бездомници без кой знае какви разходи за пребиваването им там.