Шри Ланка обяви, че е готовa да посрещне посетители отново от 1 август, след като бе блокирана за пътници поради COVID-19. Преди това тя приложи редица насоки за безопасност и предпазни мерки за пристигащите.

 Всеки пристигащ трябва е направил отрицателен PCR тест за COVID-19, който не е по-стар от 72 часа, преди да се качи на полета и пристигне в Шри Ланка. Посетителите не трябва да преминават под карантина при пристигането си, освен ако не бъдат открити симптоми. В този случай тестът ще бъде проведен при пристигане на летището, безплатно.

 Допълнителен тест ще бъде направен четири-пет дни след пристигането от мобилно медицинско лице, а пътниците, пребиваващи повече от десет дни, ще трябва да направят трети тест по време на престоя си. В случай на положителен резултат от PCR, карантината в определен хотел или хоспитализация ще се проведе в зависимост от детайлите на случая. Карантината обикновено продължава 14 до 21 дни, ако бъдат открити симптоми.

 Тези, които посещават страната, трябва да останат минимум пет нощувки и трябва да имат валидна виза (струва 100 щатски долара / € 88,46). Те се издават за 30 дни и могат да бъдат удължавани до шест месеца след пристигането и в момента страната обмисля дали да предостави петгодишни многократни визи за влизане с максимум шест месеца престой.

  
 Страната не желае посетителите да използват обществен транспорт при пристигането си в страната, затова е помолил пътниците да уговорят транспорт преди пристигането със своя туристически агент. Няма да има ограничения за пътуване между районите за посетители, а всички туристически обекти ще бъдат отворени от 1 август с действащи протоколи и мерки за безопасност.