Най-големият син на Къци Вапцаров – Асен – прави пробив в Холивуд, но не като актьор, а с музиката.

От 5 години той е в Лос Анджелис и работи в сферата на филмовата индустрия, пише музика за телевизионни продукции, реклами и трейлъри.

За Асен любовта към музиката идва още в ранното му детство, когато майка му често е пеела, а баща му е свирил любителски на китара.

"Започнах да се уча да свиря на китара при Цветан Недялков, когато бях на 14 г. Той ми показа азбуката на музиката", споделя той в тв интервю.

След като завършва Американския колеж в София, с китара в ръка и нови мелодии в главата - Асен заминава в Бостън, където започва да учи композиране в колежа "Бъркли".

"Там са се учили композитори като Пат Матини, Стив Вай и Хауърд Шор, който е писал музиката за "Властелинът на пръстените", младежът.

След като завършва, се мести в Меката на киното – Лос Анджелис, където започва двумесечен стаж при най-търсения композитор в Холивуд – Ханс Цимер.

"За да станеш част от стажантите на написалия музиката за блокбастъри като "Гладиатор", "Генезис" и "Интерстелар", е нужно да се бориш с много кандидати. Там винаги има по стотина желаещи, от тях след интервю избират 20 души", разказва Асен, който в Америка се представя с творческия си псевдоним Ace Vaptsarov.