Известен столичен клуб публикува в социалните мрежи излъчване на живо, на което се вижда луд купон на закрито. Действието се развива в Студентски град само няколко часа, след издадената от министъра на здравеопазването заповед - подобни събития да не се провеждат.

Младежи бурно се забавляват в клуб "Elevan" необезпокоявани, във видимо еуфорично настроение в разрез с разпоредбите на властите. Приетите мерки за затваряне на нощните заведения, барове и съответно провеждането на мероприятия в тях на закрито влязоха в сила от полунощ. Което пък е най-удачното време за купон и забавление. А предвид епидемичната обстановка, в която се намира страната ни, подобни места се превръщат в своеобразен инкубатор на заразени с COVID-19. Дали ще има последици и дали някой ще поеме отговорност и още повече - отговорните институции - да предприемат съответните действия, предстои да разберем.

Glas.bg научи, че въпросното заведение продължава да приема резервации, което за пореден път показва отношението и респекта към разпоредбите на здравния министър. Младите хора, очевидно прочели достатъчно информация за COVID-19, са решили, че за тях опасност не съществува, или поне това виждаме от поведението им. Заведението от своя страна, най-вероятно не иска да губи клиенти.