Свръхдоза вероятно е убила американския рапър Juice Wrld. Лекарство срещу предозирани с опиоиди е било намерено в кабината на частния самолет, с който е пътувал изпълнителя, съобщиха от “Асошиейтед прес”.

Става дума за животоспасяващият медикамент Налоксон. Лекарството е известно още като Наркан е антидот, който се използва, за да се спрат ефектите на свръхдоза опиоиди.

21-годишният рапър е приел медикамента, даден му от властите по време на претърсването на частния му самолет на летище Мидуей в Чикаго. Органите на реда видяли, че Juice Wrld е неадекватен и затова го принудили да изпие Налоксона.

Спешен случай: Рапърът Джус Уърлд почина внезапно на летище в Чикаго

Припомняме, че властите очакваха частния самолет на рапъра, след сигнал, че на летището ще кацне летателен апарат, на чийто борд има голямо количество дрога и оръжия.

Рапърът почина по време на полицейското претърсване.

Аутопсията вече е направена, но резултатите от токсикологията ще бъдат известни на по-късен етап, за да се потвърди каква е истинската причина за кончината на изпълнителя.

Рапърът беше обявен за най-добър нов изпълнител на музикалните награди на Билборд през май. Хитът му "Lucid Dreams" стана шесторно платинен и достигна номер две в класацията за сингли Хот 100.

Джус Уърлд навърши 21 години едва преди няколко дни и само преди две години се дипломира от гимназията.