Преди дни в страниците на град Харков в социалната мрежа се разпространиха интересни кадри. На тях се вижда момиче, седнало на покрива на потопена в местна река кола.

Снимките станаха повод за шеги, като не липсваха сравнения с Роуз от култовия филм Титаник, Малката русалка и... с популярно изображение на тъжния Киано Рийвс, седнал на пейка.

Ситуацията предизвика дискусия: Каква ли е причината за случилото се? Някои предполагат, че момичето няма и идея как се шофира автомобил, а за други виновен е основният заподозрян при автоинциденти - алкохолът.

Впоследствие случаят се разплита. Името на пострадалата е Анна, тя шофирала колата си по крайбрежната улица, но изведнъж пред гумите се оказала внезапно изскочила на пътя котка.

Жената завила рязко, за да не блъсне животното, и вследствие на маневрата автомобилът буквално "прелетял" над огражденията, отделящи платното и водата.

Машината потънала, но Анна успяла да се измъкне от нея без сериозни травми и спокойно дочакала да й помогнат на покрива на колата, където минувачи са успели да я снимат.

Историята завършва добре и за злополучната котка, която оживява, автомобилът, който замалко да я сгази, впоследствие е изваден от реката.

Случая предизвиква разнопосочни коментари. Някои недоумяват как заради улична котка Анна е рискувала живота си, но за други постъпката й връща вярата в хората.