Вчера Сърбия спечели първото издание на най-новия тенис турнир - ATP Cup. Повече шум в България обаче се вдигна около празнуване на съседите ни след мача срещу Испания, отколкото на спортния успех.

Новак Джокович поздрави България, пеейки заедно със съотборниците му хита на "Луда по тебе".

Много вероятно е в главите ви вече да звучи мелодията на поп-фолк песента, с която българската певица и жури в "Гласът на България" - Камелия, стана популярна в средата на 90-те години на ХХ век. 

Джокович празнува с Камелия! "Луда по тебе" и "Айде, всички българи!" огласи съблекалнята ВИДЕО

Въпреки че у нас я припяваме от 1996 г. насам, в Сърбия тя "запали" дискотеките през 2018 г. Тогава в кината в бившата югославска република излезе филмът "Южен вятър". В една от първите сцени звучи именно песента "Луда по тебе". Изпълнява я друга етническа българка, родена в сръбския Димитровград - Габриела Пейчев.

Мелодията бързо завладя сърбите, а "любимката на Цеца Величкович", както наричат Габи в западната ни съседка, снима и клип на песента. В новогодишната нощ на 2018 срещу 2019 г. "Луда по тебе" беше едно от най-често срещаните музикални изпълнения. От там вероятно я е чул и Джокович.

Парадоксът е, че в Сърбия вече си имат "Луда по тебе", при това преди да я запее Камелия у нас. Песента е на една от най-големите звезди на бивша Югославия - Лепа Брена. "Luda za tobom" дава име на 13-ия албум на босненката, издаден в началото на 1996 г., а клипът към мелодията е истински хит, пише бТВ.

Още по-парадоксално е, че в Гърция пеят песента от 1995 г. Същата мелодия служи за основа на "Astatos" - песен на Пасхалис Терзис. 

От къде започва историята на мелодията е трудно да се каже, но едно е ясно - границите на Балканите често са само фиктивни, ако говорим за доброто прекарване и веселието след победа!