Необичаен подход предприе австралийски вестник.

От там започнаха необичайна кампания за „подпомагане“ на засегнатите от коронавируса, които не могат да се запасят с тоалетна хартия, която вече трудно се намира по щандовете в местните супермаркети в страната. Вестникът започнал да излиза с допълнителни страници, които читателите да използват, пише британското издание The Guardian.

Австралийските производители изпитват трудности да се справят с масовото търсене на различни продукти от първа необходимост, като това включва и тоалетната хартия, липсата на която вече е обект на множество шеги в интернет. „Апокалипсисът на тоалетната хартия“, както е наречен този дефицит в Туитър накара местен таблоид да започне да отпечатва допълнителни осем страници, които читателите да използват, за да решат този проблем.

„Нашият вестник е познат по света като издание, което познава нуждите на нашите читатели“, казва главният редактор Мат Уилиамс пред местни медии. „Хората са в голяма нужда от тоалетна хартия в момента, така че ние трябваше да се погрижим за това“, пише "Фокус".

Все още не е ясно защо хората се презапасяват с тоалетна хартия, като се има предвид, че няма индикации, че складовете в Австралия ще се изчерпат. По-рано някои супермаркети дори въведоха специална мярка, според която хората ще могат да си купуват само по един пакет хартия на ден.