За поредна седмица Славяни ще спят в лукса, след като племето отново спечели битката за територия и по този начин Траки остават единствените, които до момента не са били във вилата.

Племената трябваше да се справят с отключване на 9 катинара, с които беше заключен техен войн.

Катинарите бяха на кула, на която останалите трябваше да се качат и след това със скок да съборят ключ, с който да отключат катинар. За Славяни вързана беше Амелия-Мира, а за Траки - Венцислава.

Битката се оказа трудна за Ана-Мария, която не успя да отключи катинар и твърдеше, че няма как да го стори. Наложи се играта да бъде спряна, за да влезе екипът на предаването, които показаха на Ана-Мария, че проблем с катинара няма.

Забавянето й обаче беше фатално и заради него племето загуби, което изнерви много Юлиян, който нападна Ана-Мария и я обвини за загубата.

По време на битката трима войни се контузиха. Георгиос, Март и Атанас не се приземиха добре след скоковете си и напуснаха играта. Дали тримата ще се завърнат в "Игри на волята", или това е краят за тях? Ще разберем скоро!

От контузиите най-доволен е учителят Юлиян, който смята, че по този начин ще се елиминират играчи без да е имало елиминационна битка.