По време на коледните и новогодишни празници активистите на ЛГБТ в САЩ определиха новите стандарти в своята пропагандна кампания за вербуването на американските деца и тийнейджъри.

Отсега нататък познатият Санта Клаус ще се нарича в тяхната версия "Tранс Санта" и основната му задача е да вдъхнови децата, че те могат да променят своя пол с помощта на медицински процедури.

Възникналата в САЩ, организацията "Транс Санта" извършва истинска коледна спецоперация в социалните мрежи. Като част от това събитие децата, които се смятат за транссексуални или са с небинарни полови идентичности, пишат писма до трансджендърния Санта Клаус и получават подаръци, някои от които директно насърчават намерението им да си променят биологичния си пол.

Към днешния ден има над 82 000 посетители на страницата на организацията в Instagram, а над 900 деца и младежи вече са публикували своите съобщения в Транс Санта. Тези, които се интересуват от изпълнението на техните желания, могат да изпращат подаръци, като използват услугата за електронна търговия на Amazon или разносните търговци от Target.

Американската преса говори положително за новата ЛГБТ инициатива: CNN, СBS News и NBC News хвалят организаторите на "Транс Санта", че "разпространяват празничното настроение и помагат на най-уязвимите".

"Транс Санта" е измислена от известната американска актриса и модел Инди Мур, която се идентифицира като небинарен трансджендър и използва неутрални по пол местоимения "те/то".

25-годишната звезда на сериала ''Поза'' стана широко известна не само с успехите си във филмовата индустрия, но и с редица изявления, например, когато на страницата си в Twitter сподели откровението си: "Ако жената има пенис, нейният пенис е биологичен женски пенис…"

Сред основателите на "Транс Санта" е и юристът на ''Американския съюз за защита на граждански свободи'' (AСЗГС) Чейз Странджио, който това лято стартира мащабна кампания за забрана на публикуването на книгата на консервативната авторка Елизабет Шрайер: ''Необратимата вреда: трансджендърната лудост съблазнява нашите дъщери''.

В книгата си Шрайер дава шокиращи примери за това как агресивната онлайн пропаганда на "трансджендърните ценности" раздрусаха психиката на американските и британските тийнейджърки, сред които броят на операциите за смяна на пола са се увеличили драстично през последните години.

Благотворителната организация True Colors United изчислява, че ЛГБТ младежта съставлява 40% от младите бездомници в САЩ, въпреки че те са 7% от всички американски младежи.

Според доклад на Националния център за трансджендърна равнопоставеност (Вашингтон), през 2015 г. 92% от трансджендърите, са се опитали да се самоубият, и са го направили преди 25-годишна възраст.