В студеното време, топлите напитки са изключително предпочитани. Всички си спомняме любимата чаша мляко с какао преди сън или сутрешната чаша чай. Аромат на канела, какао, шоколад, красива коледна украса и приятна компания ни карат да се чувстваме щастливи и празнично.

Горещ шоколад

Има моменти, в които само чаша горещ шоколад може да ни успокои. Най-вкусната напитка може да бъде приготвена изключително лесно и у дома като ви е необходимо само мляко и шоколад.

Чай

Познаваме стотици видове чай, подходящи за различни състояния и заболявания. Чаят определено е най- консумираната топла напитка и е обичана от малки и големи. Чай с мед е класическата напитка, която ще ви сгрее в студените дни.

Мляко с какао

Това е най- обичаната напитка от децата. Обикновено се приема за закуска или вечер преди сън, заради успокояващото действие на млякото. А ако добавите и една лъжица мед, ще си гарантирате и подсилване на имунната система.

Кафе

Кафето е най- често консумираната напитка за възрастните. С нея почти всеки започва деня си преди работа. След това се изпива поне още едно кафе, за да ни държи свежи и ободрени през деня.

Лате макиато

Съдържа мляко и еспресо от добре изпечени зърна кафе. Произхожда от Италия, а днес е популярна напитка в целия свят. Сервира се в красива, висока чаша, за да видят ясно трите слоя: мляко, кафе, сметана.