Художничката от Беларус създава изкуство с една доста специфична част от своето тяло. Надя Матиевская рисува своите платна не с четки, а с голи гърди.

21-годишният творец по уникален начин рисува портрети на британската кралица Елизабет Втора, пише вестник Metro.

Художничката от град Минск е обсебена от Нейно Величество и поради тази причина я е превърнала в своя муза и основен образ в своите картини.

Понякога Надя се отклонява от основното си вдъхновение и рисува грабващи дъха пейзажи, използвайки същата рисувателна техника, с която запечатва върху платната си портретите на кралица Елизабет II.

"Разбирам, че повечето хора са привлечени от това как рисувам картините си, а не от крайния резултат, но това няма да ми попречи да продължа по своя творчески път", споделя Надя.

Тя признава, че никога през живота си не е хващала четка в ръка и не е рисувала, докато не започнала да създава изкуство по своя специфичен начин. Това се случило през февруари тази година по време на курс по актьорско майсторство, който посещавала. Именно там ѝ хрумнала идеята за нестандартния художествен похват, когато лекторът поставил на своите курсисти смахнати задачи, които да изпълнят, пише Факти.бг.

"На мен ми се падна да нарисувам картина с гърдите си и да я продам. Творчеството ми започна на шега!", доверява Матиевская, която от онзи момент нататък открила себе си като "художник".

Сега Надя продава платната си чрез социалните мрежи Facebook и Instagram.