Докато светът чака успешна ваксина срещу смъртоносния COVID-19, най-сигурното средство за превенция остава социалната дистанция. Не случайно много стран, започват постепенното връщане на някои мерки срещу вируса.

Съчетано със защитните маски и поддържането на хигиена, социалната дистанция минимализира риска от разпространение на заразата.

За насърчаване на спазването на подходяща дистанция на публични места по света се взимат различни мерки. Както и в България почти навсякъде се поставят маркировки, които да покажат безопасно разстояние между хората.

Подобен случай виждаме и в Западен Бенгал Индия, но куриозното там, е че маркировката предизвиква по-скоро смях и недоумение.

Те са споделени от потребител на Twitter, който коментира: "Та, тези приятели са очертали кръгове, на странни места на гара в Западен Бенгал, целта е да се насърчи социалната дистанция. Креативността им е безкрайна."

 


Серията от туитове, добива огромна популярност в мрежата и печелят близо 7000 харесвания.

Какво не е наред с маркировката? Концепцията на социалната дистанция е спазване на разстояние от поне 1,5 м., което да ни предпази на публични места. Освен че това правило не е спазено, маркировката е сложена на различни неудобни и дори нелогични места.

Потребителите на мрежата посрещат случая с голяма доза хумор, като специално внимание печели "усърдието" на служителите очерталите кръговете.

Превод: Glas.bg